noodles volos banner

ΕΜΑ-Απόλλων 1-2

Η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου ήθελε το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Αγχίαλο για να παίξει στο μπαράζ παραμονής, αλλά γνώρισε την ήττα 1-2 από τον Απόλλωνα Καναλίων και υποβιβάστηκε. Στο 29ο λεπτό το 0-1 όταν ο Φώτου εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και ο Τσιουρής σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ζαγκαβιέρου, το 1-1 στο 68' με εύστοχο πέναλτι του Βέτσικα (που δόθηκε για χέρι του Πολυχρόνου σε σέντρα του Ρεφουγιάτι) και το 1-2 στο 83'. Από κόρνερ του Κόκκαλη, ο Τσιουρής πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λιάκος με τη δεύτερη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Αναφορικά με τις καλύτερες φάσεις, για την Ένωση στο 25' από κάθετη του Παπαδάκη, πλασέ του Γκαμάλια υπό πίεση δύο αμυντικών χτύπησε στη συμβολή των δοκών, στο 49' σουτ του Παπαδάκη έφυγε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο 50' κεφαλιά του ίδιου παίκτη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ακολούθησαν δύο επικίνδυνες φάσεις με τους Ρεφουγιάτι και Ρομάριο. Πολύ καλή στιγμή για γκολ στο 81' όταν από ωραία μπαλιά του Ρεφουγιάτι, ο Ρομάριο τελείωσε τη φάση με πλασέ λίγο άουτ από πλάγια θέση.
Για τον Απόλλωνα, στο 31' από σέντρα του Βασιλείου, ο Τσιουρής πήρε κεφαλιά που απέκρουσε ασταθώς ο Ζαγκαβιέρος και στη συνέχεια, μόνος ο επερχόμενος Κόκκαλής μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 41' σουτ του Βασιλείου από δύσκολη θέση πέρασε πάνω από την εστία, στο 65' μακρινό σουτ του Κόκκαλη βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της ΕΜΑ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ψήφος πήγε να πετύχει ένα από τα γκολ της χρονιάς με σουτ από το κέντρο που έβγαλε την τελευταία στιγμή με το ένα χέρι ο Ρεφουγιάτι και στο ριμπάουντ, ο Λιάκος δεν μπόρεσε να σκοράρει. Να σημειώσουμε πως στο 83ο λεπτό ο Ζαγκαβιέρος άφησε την εστία κι έπαιξε επιθετικός, με τον Ρεφουγιάτι να γίνεται τερματοφύλακας, ενώ στο φινάλε, οι παίκτες των ομάδων ήρθαν στα χέρια.
Ο Χρήστος Αναγνώστου δήλωσε: “Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πρόεδρο της ΤΕΔ/ΕΠΣΘ και τον αρχιδιαιτητή που έστειλαν έναν πάρα πολύ καλό διαιτητή και παρατηρητή διαιτησίας και τελείωσε αυτό το όμορφο πρωτάθλημα”, ενώ εξήρε τον χαρακτήρα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δημήτρη Ζαγκαβιέρο ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα όπου ο πατέρας του θα υποβληθεί σε εγχείρηση, μόνο για να αγωνιστεί στη σημερινή αναμέτρηση. Από την άλλη, ο Κώστας Ρέππος συνεχάρη τους παίκτες του Απόλλωνα για την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Συνθέσεις:
Μικροθήβες: Ζαγκαβιέρος, Αποστόλου, Παπανίκος, Μάμο, Πορταρίτης, Παπαδάκης, Ζιούλης (85' Μπελεγρίνης), Βέτσικας (78' Αναγνώστου), Γκαμάλιας (45' Ρομάριο), Λανάι, Ρεφουγιάτι.
Απόλλων: Μουράβας, Πάντσιος (80' Παπαπαναγιώτου), Πολυχρόνου, Παπαπορφυρίου, Φώτου, Ψήφος, Κόκκαλης, Βασιλείου, Τσιουρής, Πέτσης (74' Λιάκος), Λαρίσης (88' Κουζιώκας).