noodles volos banner

Προβάδισμα κορυφής για τον Ηρακλή μετά τη νίκη στο ντέρμπι

Ο Ηρακλής διατήρησε το απόλυτο στο Βασδέκειο, έσπασε το νικηφόρο σερί του Σαρακηνού και πήρε προβάδισμα για την πρώτη θέση, κερδίζοντας 2-0 στο μεγάλο σημερινό παιχνίδι. Το ντέρμπι ήταν επεισοδιακό, είχε τρεις αποβολές και δεν έλειψαν οι πολλές αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών, κυρίως στα τελευταία λεπτά.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Πρώτη επικίνδυνη φάση στο 7ο λεπτό όταν από πλάγια θέση ο Ντούρο προσπάθησε να σκοράρει στην κλειστή γωνία και ο Γράντας έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο Τσελεπής περίμενε την πάσα μπροστά στην εστία. Δύο λεπτά αργότερα, η απάντηση του Σαρακηνού. Από φάουλ του Καρακώστα και κεφαλιά-πάσα του Ιωάννου, ο Βαΐτσης έβαλε το πόδι στην μπάλα, χωρίς δύναμη όμως κατέληξε στον Πολυμέρου. Η μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 14' και ήταν για τους “ροσονέρι”. Από ομαδική προσπάθεια, ο Σοάρες έστρωσε στον Τσεκούρα κι αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ, σπαταλώντας την ασίστ του συμπαίκτη του. 
Λίγο πιο μετά, έγινε μια περίεργη φάση. Ο Τσουκάλης κέρδισε κεφαλιά και ο Γράντας έδειχνε να μπλοκάρει την μπάλα. Του έφυγε από τα χέρια, ο Τσελεπής την έσπρωξε στα δίχτυα αλλά ο Δημητριάδης ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ στον Τσουκάλη. Καθυστερημένο το σφύριγμά του, ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Ο Σαρακηνός πατούσε καλύτερο στο πρώτο μέρος, ειδικά μέχρι το ημίωρο και έβγαινε πιο οργανωμένα στην επίθεση. Ο Ηρακλής όμως άνοιξε το σκορ στο 41'. Ο Μόσιος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά με πάσα προς τον Κοντοβά που ήταν στο ημικύκλιο, αυτός σούταρε, κόντραρε και η μπάλα έφθασε ξανά στον Μόσιο, ο οποίος μέσα από την περιοχή ολοκλήρωσε τη φάση με γκολ, με σουτ, αφού η μπάλα βρήκε σε κεφάλι αντιπάλου και πήρε ύψος, τόσο για να περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα. Από σκόρερ, στα αποδυτήρια ο Μόσιος μέσα σε ένα λεπτό (!), καθώς μετά από μερικά δευτερόλεπτα, για μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή, δέχθηκε -σωστά- τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. 

Στην επανάληψη, ο Σαρακηνός αποσυντονίστηκε και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, δεν απείλησε πολύ. Στο 60' ο Καρακώστας τροφοδότησε τον Βαΐτση, ο έμπειρος επιθετικός πάσαρε στον Σοάρες που σούταρε, αμυντικός έβαλε την κόντρα και κατέληξε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, σουτ του Καλαμάτα εκτός περιοχής δεν ανησύχησε τον Πολυμέρου που μπλόκαρε εύκολα. Το 2-0 σημειώθηκε στο 67ο λεπτό. Τρία λεπτά νωρίτερα, ο Κοντοβάς έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Καλαμάτα (στην προσπάθεια του παίκτη του Ηρακλή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, που το είχε στο έδαφος για να στηριχθεί και να σηκωθεί και ο ρέφερι το θεώρησε ακούσιο). Πέρασε λίγος χρόνος μέχρι να εκτελεστεί η εσχάτη των ποινών κι όταν έγινε αυτό, ο Τσουκάλης ήταν ψύχραιμος. 
Η μεγάλη ευκαιρία του Σαρακηνού να μειώσει καταγράφεται στο 77ο λεπτό. Ο Βαΐτσης είδε πιο δεξιά του τον Τσεκούρα, ο οποίος από καλή θέση σούταρε δυνατά για να αποκρούσει με το σώμα ο εξερχόμενος Πολυμέρου. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ηρακλή ήταν πολύ καλός σήμερα, “καθάρισε” όλες τις φάσεις στον αέρα. Μία επικίνδυνη σέντρα του Ρουκά στο 85' έσκασε στη μικρή περιοχή κι έφυγε κόρνερ, αμέσως μετά στα άλλα καρέ, ο Ντούρο δεν είχε καλό τελείωμα σε φάση που ξεκίνησε ο ίδιος από το κέντρο. Στο 89ο λεπτό ο Τσεκούρας αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση για διαμαρτυρία και στις καθυστερήσεις, ο Ρουκάς επίσης με δεύτερη κίτρινη (ο διαιτητής του έδειξε την κάρτα, απομακρύνθηκε λίγο για να συνεχίσει το παιχνίδι αλλά κοιτώντας τις ...σημειώσεις του, γύρισε και του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια, με διαμαρτυρίες από πλευράς παικτών του Σαρακηκού). Παιχνίδι στις καθυστερήσεις δεν παίχθηκε με συνεχείς διακοπές για διαπληκτισμούς ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κερκίδα στο Βασδέκειο γέμισε από κόσμο και σε αυτό συνετέλεσε ο καιρός που κράτησε χωρίς βροχή μέχρι να ολποκληρωθεί το ντέρμπι.

Συνθέσεις:
Ηρακλής Βόλου: Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Νούσιας (81' Φέιζο), Γκάγκας, Τσελεπής (90+4' Κιοσές), Τσουκάλης (67' Θάνος), Μόσιος.
Σαρακηνός Βόλου: Γράντας, Ρουκάς, Ιωάννου (76' Στεργιόπουλος), Καλαμάτας, Ράπτης, Μαλεσάγκος, Τσεκούρας, Καρακώστας (81' Φουρκιώτης), Σοάρες, Τανάγιας, Βαΐτσης.

 

 

Last modified onSunday, 13 March 2016 14:01