noodles volos banner

Πρωτεσίλαος-Απόλλων 4-3

Ωραίο ματς στον Πτελεό με επτά γκολ ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του 2ου ομίλου. Παρά τη συνεχή βροχή, ο αγωνιστικός χώρος δεν κράτησε νερά και έτσι έγινε αμφίρροπη αναμέτρηση.

Ο Πρωτεσίλαος προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Από κάθετη του Γ. Παναγιώτου, ο Παπαδόπουλος ευστόχησε σε τετ-α-τετ στο 2ο λεπτό κι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12ο ο Τσιλαφάκης πέρασε δύο αντιπάλους και με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία, ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Απόλλων μείωσε στο 25' με φάουλ του Πέτση από περίπου 40 μέτρα και ισοφάρισε στο 36' με περίεργο γκολ, καθώς ο δεξιός μπακ Παπαπορφυρίου έδιωξε την μπάλα με δύναμη, ο Τίτας αιφνιδιάστηκε καθώς έσκασε στο βρεγμένο τερέν, πέρασε από πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ από τον παίκτη του Απόλλωνα σημειώθηκε πίσω από τη γραμμή του κέντρου!
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πρωτεσίλαος πήρε ξανά αέρα δύο τερμάτων χάρη σε γκολ του Τσιλαφάκη στο 55' (με πλασέ στην επαναφορά ύστερα από σουτ του Χρ. Παναγιώτου στο δοκάρι) και του Χρήστου Παναγιώτου στο 68'. Από ωραίο συνδυασμό κι αφού η μπάλα πέρασε από πέντε παίκτες, ο σκόρερ βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με ωραίο τέρμα, δυνατό σουτ, του Πέτση στο 70ό λεπτό.
Για τους γηπεδούχους, ευκαιρία για να γίνει το 3-0 όταν από επέλαση του Χρ. Παναγιώτου και συρτή σέντρα, ο Μουράβας απέκρουσε ασταθώς και ο Παπαδόπουλος δεν πλάσαρε καλά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ευκαιρία για το 2-3 με σουτ του Πέτση στο 42ο λεπτό που έφυγε ελάχιστα άουτ. 
Ο Μιχάλης Ανδρωνάς έδωσε συγχαρητήρια “στους ποδοσφαιριστές της ομάδος του για την υπερπροσπάθεια σε αγώνα που έπαιξαν με ελλείψεις”, συμπλήρωσε πως ο Σιαμανίκος έφθασε στο γήπεδο επιστρέφοντας από το εξωτερικό μία ώρα πριν το ματς και ο νεαρός Τσουβαλιάς αγωνίστηκε για λίγο στο φινάλε με πυρετό, ενώ τόνισε “πως η νίκη συνοδεύτηκε με πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο”. Από την άλλη, ο Κώστας Ρέππος εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία λέγοντας πως το τρίτο γκολ των αντιπάλων ήταν από θέση οφσάιντ, ενώ στο 4-3, δεν δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Τσιουρή.

Συνθέσεις:
Πρωτεσίλαος: Τίτας, Σούσκο (85' Μουσάκου), Λεϊμονής, Σιαμανίκος, Κραβαρίτης (70' λ.τρ. Κ. Κόρκος), Χριστέλος, Χρ. Παναγιώτου, Γ. Παναγιώτου, Παπαδόπουλος (90' Τσουβαλιάς), Τσιλαφάκης, Μαρικλέν.
Απόλλων: Μουράβας, Παπαπορφυρίου, Πολυχρόνου, Καρπούζας, Φώτου, Ψήφος, Δ. Καλαμίδας (85' Πάντσιος), Βασιλείου, Τσιουρής, Πέτσης, Λιάκος (55' Σιφνιώτης).