noodles volos banner

Στην ίδια ομάδα αλλά από παίκτης, σε ρόλο προπονητή ο Ν. Σκουφογιάννης

 

Εικοσιτέσσερις ομάδες στην Α' ΕΠΣΘ και τρεις έχουν προπονητές που αναλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία για πρώτη φορά: στον Πανιώνιο ο Νίκος Σκουφογιάννης, στη Δάφνη ο Θεολόγος Ναλμπάντης (τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε ρόλο βοηθού) και στη Σκιάθο οι Νίκος Τασιόπουλος-Βασίλης Μυγδαλάκης.

 

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο Νίκος Σκουφογιάννης καθώς από ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, έγινε προπονητής και σε ηλικία 30 ετών αποφάσισε να αφήσει την αγωνιστική δράση. Με μεγάλη και πετυχημένη θητεία στο χώρο του τοπικού μας ποδοσφαίρου, ξεκίνησε από τους Νέους Αθλητές Νίκης κι αγωνίστηκε κατά σειρά σε Μαγνησιακό, Κένταυρο, Πηλέα, Πύρασο, Ηρακλή Βόλου, Νέους Αθλητές και Πανιώνιο την τελευταία διετία. Όπου κι αν έπαιξε, ήταν συνεπής και με πολύ καλή παρουσία.
Για το νέο του ρόλο, μίλησε στο magnesiasports. Ερωτηθείς εάν ήταν ξαφνική αυτή η μετάβαση, απάντησε: "Όχι δεν ήταν ξαφνικό. Από πέρυσι είχαμε αρχίσει να συζητάμε την προοπτική να ασχοληθώ με την προπονητική στον Πανιώνιο, σε συνεργασία με τον τότε τεχνικό Σπύρο Φώτου ο οποίος έβλεπε πως με ενδιαφέρει πολύ αυτό το κομμάτι. Αρχίσαμε σιγά σιγά να το επεξεργαζόμαστε με τους παράγοντες του συλλόγου και τη διοίκηση και έτσι, προέκυψε αυτή η συνεργασία το καλοκαίρι".
Για το εάν είναι δύσκολο να αφήσει την αγωνιστική δράσημ σχολίασε: "Από μικρός είμαι στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου και ασχολούμαι από μεράκι κι αγάπη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Σίγουρα δεν είναι εύκολη απόφαση γιατί θα μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω ένα νέο ξεκίνημα από άλλη θέση για να συνεχίσω στο χώρο. Έπαιξα πολλές σεζόν και έχω ευχάριστες αναμνήσεις. Ειδικότερα στους Νέους Αθλητές Νίκης απ' όπου ξεκίνησα και στον Πύρασο που πήραμε το 2008 το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου κι ανεβήκαμε στη Δ' Εθνική. Έκανα φίλους κι έζησα ωραίες στιγμές που το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει".
Τέλος, για τους στόχους του Πανιωνίου τη σεζόν 2015-16, ο Νίκος Σκουφογιάννης επισήμανε: "Βασική μας επιδίωξη είναι να παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο κι εφόσον το πετύχουμε, τότε θα έχουμε και θετικά αποτελέσματα και κυρίως, να βγάλουμε νέα παιδιά. Στον Πανιώνιο έχουν αγωνιστεί αρκετοί ποδοσφαιριστές σε μικρή ηλικία που αργότερα έκαναν καριέρα ή έμειναν με πολυετή πορεία στο τοπικό. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Η ομάδα μας αποτελεί μια μεγάλη παρέα, διατηρούμε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας, παικτών και εκτιμώ πως αυτό είναι το σημαντικό, να περνάμε τις ώρες μας στο γήπεδο σε προπονήσεις κι αγώνες διασκεδάζοντας αυτό που αγαπάμε να κάνουμε".

Last modified onWednesday, 04 November 2015 12:21