noodles volos banner

ΕΠΦΑ: «Αποκατάσταση Διπλώματος Προπονητή Ποδοσφαίρου Πτυχιούχων Τ.Ε.Φ.Α.Α.»

Ανακοίνωση για τις σχολές προπονητών ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, εξέδωσε η ΕΠΦΑ Μαγνησίας, ζητώντας μέσω αυτής την αποκατάσταση του διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της: 

"Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία(Ε.Π.Ο) προχώρησε στις κατά σειρά ακόλουθες ενέργειες με τις ανάλογες οικονομικές επιβαρύνσεις:

Στην ουσιαστική κατάργηση της ειδικότητας του Παιδαγωγού Προπονητή Ποδοσφαίρου των πτυχιούχων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α., ως αναγνωρισμένο Δίπλωμα Προπονητή Α Εθνικής Κατηγορίας) με την δημιουργία ολιγοήμερων σχολών, απόκτησης από κάθε ενδιαφερόμενο πτυχίου ποδοσφαίρου αρχικά UEFA B (Β Εθνικής με δίδακτρα 790ευρώ) και έπειτα πτυχίου ποδοσφαίρου UEFA Α (Α Εθνικής με δίδακτρα 1300 ευρώ).

Προχώρησε επίσης, στην δημιουργία νέων σχολών UEFA C (με δίδακτρα 500 ευρώ) για την απόκτηση πτυχίου Προπονητή ποδοσφαίρου Ακαδημιών.

Να σημειωθεί ότι στις σχολές αυτές διδάσκουν οι ίδιοι καθηγητές της ειδικότητας ποδοσφαίρου των Τ.Ε.Φ.Α.Α., οι οποίοι ενώ παρέχουν στους πανεπιστημιακούς φοιτητές τους το Επιστημονικό Δίπλωμα Παιδαγωγού-Προπονητή, αυτομάτως το καταργούν, καθώς οι φοιτητές υποχρεώνονται στην πράξη να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των σχολών της Ε.Π.Ο με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αλλαγών της Ε.Π.Ο είναι:

-Η μονομερής πρακτική κατάργησης του Επιστημονικού Διπλώματος Προπονητή Ποδοσφαίρου από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Σημειωτέον ότι, αυτό συνέβη μόνο στην συγκεκριμένη ειδικότητα, καθώς όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες Προπονητών των διαφόρων αθλημάτων αναγνωρίζονται κανονικά από τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες τους.

-Η συρρίκνωση των τμημάτων ειδικότητας ποδοσφαίρου των Τ.Ε.Φ.Α.Α (με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το διδακτικό έργο των καθηγητών που πραγματοποιούν τα μαθήματα της αντίστοιχης ειδικότητας λόγω σημαντικής μείωσης του αριθμού των φοιτητών) καθώς και η οικονομική επιβάρυνσή τους (στις δύσκολες μάλιστα εποχές που διατρέχει η χώρα μας) προκειμένου να αποκτήσουν επιτέλους την ειδικότητα Προπονητή.

-Η αυθαίρετη κατάργηση ακόμη και της Εκπαιδευτικής-Διδασκαλικής Επιστημονικής Ιδιότητας του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα του ποδοσφαίρου με την δημιουργία από την Ε.Π.Ο διπλώματος UEFA C ( Ακαδημιών).

-Η αδυναμία (των επί σειρά ετών, με μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία ως εργαζόμενοι Προπονητές), των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα ποδοσφαίρου, να εργαστούν σε ποδοσφαιρικά Σωματεία και Ακαδημίες, καθώς και η σημαντική οικονομική επιβάρυνσή τους προκειμένου να επανακτήσουν το δίπλωμά τους.

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Φ.Α Μαγνησίας, καλεί την Πολιτεία να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση του Διδασκάλου, Επιστήμονα, Προπονητή Ποδοσφαίρου, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής των πτυχιούχων Τ.Ε.Φ.Α.Α με την επαναφορά της απευθείας αναγνώρισης του συγκεκριμένου Επιστημονικού Διπλώματος από την Ε.Π.Ο, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ομοσπονδιών των υπολοίπων Αθλημάτων".