noodles volos banner

Οικονόμου: "Πιστέψαμε στην ανατροπή μετά το πρώτο γκολ μας"

Τo χθεσινό 5-4 του Θησέα επί της Σκιάθου κι ενώ μέχρι το 69ο λεπτό το σκορ ήταν 0-4, δύσκολα θα ξεχαστεί για πολλά χρόνια... Αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για το τοπικό της Μαγνησίας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος! Μία ημέρα μετά, το magnesiasports επικοινώνησε με τον αρχηγό των "πρασίνων" Σωκράτη Οικονόμου και ζήτησε την άποψή του για την επική ανατροπή.

-Σωκράτη, καταρχάς έχετε συνέλθει μετά το χθεσινό ματς;
-
Δύσκολο μπορώ να πω κάτι τέτοιο, αλλά το παιχνίδι με τη Σκιάθο έγινε χθες και από σήμερα σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο που είναι με την ΑΕ Διμηνίου την Τετάρτη για το Κύπελλο.

-Τί σκέφτηκες όταν η ομάδα σας δέχθηκε τρία γκολ σε ένα δεκάλεπτο; Φοβήθηκες μήπως διασυρθεί;
-
Σίγουρα φοβήθηκα μήπως το σκορ ξεφύγει. Δεχθήκαμε τρία γκολ χωρίς να το καταλάβουμε, από το 2ο μέχρι το 10ο λεπτό. Και στη συνέχεια ο διαιτητής δίνει ένα πέναλτι που θα μπορούσε να είχε αποφύγει και το σκορ ξέφυγε, έγινε 0-4 στο πρώτο ημίχρονο χωρίς καμία αντίδραση από την πλευρά μας. Έχω αγωνιστεί πολλά χρόνια στον Θησέα και το ματς είχε πάρει μια αρνητική τροπή για εμάς με κίνδυνο να ξεφτιλιστούμε στο γήπεδό μας.

-Τί σας είπε ο προπονητής σας Αντώνης Μάνδαλος στην ανάπαυλα του ημιχρόνου;
-
Πέρα από τις οδηγίες αναφορικά με την τακτική και τα λάθη μας, μας είπε “μπείτε μέσα και παίξτε σαν να είναι 0-0”, “συνέλθετε και παίξτε το ποδόσφαιρο που ξέρετε και μπορείτε”.

-Πώς άλλαξε η ροή του αγώνα;
-
Το ματς άρχισε να γυρίζει από τη στιγμή που πετύχαμε το πρώτο γκολ με τον Μάστορα. Ήταν η αφορμή που ψάχναμε για να ζητήσουμε το κάτι παραπάνω, θα έλεγα ότι τότε ξυπνήσαμε και όλοι οι παίκτες αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο όταν αρχίσαμε να πιέζουμε πολύ. Δεν ξέραμε ότι θα τα καταφέρναμε, αλλά πιστέψαμε ότι μπορούμε. Και το αποτέλεσμα τελικά μας δικαίωσε.

-Τόσα χρόνια στα γήπεδα, έχεις ξαναδεί παρόμοια ανατροπή;
Σίγουρα όχι. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει ποτέ παιχνίδι στο τοπικό που να γυρνάει από 0-4 μέσα σε 25 λεπτά. Ήταν κάτι το μοναδικό. Πολύ έντονα συναισθήματα στο χθεσινό παιχνίδι. Η πλήρης απογοήτευση στο ξεκίνημα, η απόλυτη χαρά στο φινάλε. Ανατροπές από 0-2 έχουν υπάρξει, αλλά από 0-4 νομίζω ότι θα είναι σπάνιες οι περιπτώσεις σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Και τώρα έχετε μπροστά σας το ματς με την ΑΕ Διμηνίου για το Κύπελλο. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
-
Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς. Ο Θησέας είναι φιναλίστ της διοργάνωσης και θέλει να αγωνιστεί και φέτος στον τελικό. Στόχος μας είναι να πάρουμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Και πιστεύω ότι θα πάρουμε! Με την εμφάνιση που είχαμε στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Όμως, θεωρώ ότι εάν πατήσουμε καλά από το ξεκίνημα του αγώνα, είμαστε σε θέση να κερδίσουμε. Βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, πρέπει να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας, να έχουμε διάρκεια στην καλή απόδοση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.


Φ.Γ.