noodles volos banner

Συμμετείχε σε τουρνουά στη Λάρισα με πέντε ομάδες ο Αιολικός

Το Σάββατο 12/5/2018 ο Αιολικός Βόλου μετέβη στη Λάρισα με πέντε αναπτυξιακά τμήματα, για να συμμετάσχει σε τουρνουά με Σπάρτακο, Ολυμπιάδα και Α.Ε.Β. Διμηνίου. Από τον Αιολικό 60 και πλέον αθλητές συμμετείχαν στο τουρνουά. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο 15ο και 10ο Γυμνάσιο Λάρισας.
Στο Γήπεδο του 15ου Γυμνασίου Λάρισας έγιναν οι παρακάτω αγώνες:
15.00-16.00 Σπάρτακος-Αιολικός (Ακαδημία κοριτσιών)
16.00-17.00 Σπάρτακος-Αιολικός (2007)
17.00-18.00 Σπάρτακος-Αιολικός (2003)
Στο Γήπεδο του 10ου Γυμνασίου Λάρισας έγιναν οι αγώνες των κοριτσιών
15.00-16.00 Ολυμπιάδα -Αιολικός (Παγκορασίδες)
16.00-17.00 Ολυμπιάδα-Αιολικός (Κορασίδες)

Ήταν άλλο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση για τον Αιολικό Βόλου και για τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Τα τουρνουά του Αιολικού με Σπάρτακο, Ολυμπιάδα, Α.Ε.Β.Διμηνίου και Κεραυνό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πάνε να γίνουν θεσμός, ώστε να  πραγματοποιούνται αυτές οι δράσεις κάθε Σαββατοκύριακο πότε στη Λάρισα πότε στο Βόλο.

Τα οφέλη είναι πολλά και καθοριστικά για τις εύπλαστες και αναπτυξιακές αυτές ηλικίες, διότι συμβάλλουν στην προαγωγή του κοινωνικού, πολιτισμικού, παιδαγωγικού αγαθού που είναι η άσκηση, χωρίς ανταγωνιστικές διαθέσεις λόγω του φιλικού περιεχομένου των αγώνων. Άλλωστε η άσκηση γίνεται άθληση, όταν αποκτά ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

Οι μικροί αθλητές παίζουν και χαίρονται το μπάσκετ εντελώς ελεύθερα, χωρίς άγχος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Τεστάρουν τις δυνάμεις τους βελτιώνοντας έτσι τις ατομικές και ομαδικές τους δεξιότητες, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι στους επερχόμενους επίσημους αγώνες.

Η διοίκηση του Αιολικού δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους προπονητές που το μεράκι τους και η αγάπη τους για το μπάσκετ τους κάνει να αφιερώνουν τα Σαββατοκύριακά τους για τα παιδιά και για τις ομάδες τους. Από τον Αιολικό Βόλου είναι ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Σαμαράς Αντώνης, ο προπονητής Οικονόμου Γιώργος, ο αθλητής και βοηθός του Αιολικού Μπούρας Αλέξανδρος. Από την Ολυμπιάδα η προπονήτρια Νταουντάκη Δάφνη, από τον Σπάρτακο ο υπεύθυνος και προπονητής Καλέτσιος Ηλίας και από την Α.Ε.Β. Διμηνίου ο υπεύθυνος και προπονητής Κατσαφούρης Σπύρος.