Logo
Print this page

Ήττα-καταστροφή στην Καλαμπάκα για τον Ολυμπιακό Β., που καταγγέλλει χειρουργείο

Ήττα-καταστροφή, περνώντας "χειρουργείο" γνώρισε ο Ολυμπιακός Β. με 81-74 από την  Καλαμπάκα εκτός έδρας για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Σε ένα παιχνίδι-τελικό για τα πλέι-οφ ανόδου της Α1 ΕΣΚΑΘ και την προνομιούχο πρώτη θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στη Γ' Εθνική, ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε και οι νικητές έχουν αυτοί, πλέον, τον πρώτο λόγο για τον προβιβασμό στην παραπάνω κατηγορία. Πάρα πολλά κι έντονα τα παράπονα των ιθυνόντων των ερυθρολεύκων από τη διαιτησία, με αποκορύφωμα την άδικη αποβολή του Παναγιώτη Παπούλια λίγο πριν την ανάπαυλα.

Συγκεκριμένα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού καταγγέλλουν πως σήμερα η ομάδα τους πέρασε από ένα καλά οργανωμένο "χειρουργείο", το οποίο χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η σημερινή διαιτησία, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, δεν αρμόζει με τίποτα στην ιστορία και το όνομα του Ολυμπιακού. Οι κ. Παζώλης και Παγώνης (τα παράπονα ήταν περισσότερα για τη συμπεριφορά του δεύτερου) με τα σφυρίγματά τους επέβαλαν έναν αργό ρυθμό στο παιχνίδι, ο οποίος εξυπηρετούσε και διευκόλυνε τους αθλητές της Καλαμπάκας. Οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως κάθε επαφή σφυριζόταν φάουλ, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού υπέπεσαν τουλάχιστον οκτώ φορές σε παράβαση βημάτων, γεγονός ασυνήθιστο για την ποιότητά τους.

Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν η αποβολή του Παναγιώτη Παπούλια, λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ, εκείνος αμέσως έτρεξε κοντά στους διαιτητές και τους είπε αυτολεξεί, σύμφωνα πάντα με τους ιθύνοντες των φιλοξενουμένων, "τι έκανα;", με τους ρέφερι της αναμέτρησης να του δίνουν τεχνική ποινή και να τον αποβάλουν!

Στα αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι, παρά τις συνθήκες που μας περιγράφηκαν, "άντεξαν" και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος. Στο 30' το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (53-53), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο τέλος να πάρουν μία υπέρ τους διαφορά που τους χάρισαν τελικώς το ροζ φύλλο και τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας ανόδου, καθώς θέλουν απλά τη νίκη κόντρα στον Αμπελώνα την τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίσουν εκείνοι την άνοδο.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 53-53, 81-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Βλιώρας-Γκουγκουτούδης): Καραγεώργος 13 (3), Παπούλιας 6, Ίλτσογλου 13 (2), Μπόγδανος 21 (1), Αναστασόπουλος 3, Καραθάνος, Σκαμάγκας Παρασκευάς 18

*Στο άλλο ματς ο Γ.Σ. Βόλου έχασε στην έδρα του από τον Γ.Σ. Αμπελώνα στην παράταση με 64-71 μετά το 60-60 του κανονικού αγώνα.

5η αγωνιστική πλέι οφ Α1 ΕΣΚΑΘ

Α.Ο. Καλαμπάκας-Ολυμπιακός Β. 81-74

Γ.Σ. Βόλου-Γ.Σ. Αμπελώνα 64-71

Η βαθμολογία

1. Α.Ο. Καλαμπάκας 9

2. Ολυμπιακός Β. 8

3. Γ.Σ. Αμπελώνα 7

4. Γ.Σ. Βόλου 6

Last modified onMonday, 14 May 2018 10:27
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]