noodles volos banner

Mικρά-μικρά από το ΕΑΚ και φωτορεπορτάζ από τον μεγάλο τελικό

Άψογη η διοργάνωση του Φάιναλ Φορ στο κλειστό του Βόλου αυτό το διήμερο 2-3/1, με μοναδικό μελανό στίγμα τα μικροεπεισόδια στο ξεκίνημα του σημερινού τελικού. Γέμισε η κερκίδα στο γυμναστήριο του ΕΑΚ με φιλάθλους και των δύο φιναλίστ. Μερικά μικρά-μικρά από τον μεγάλο τελικό.

Διακοπή 25 λεπτών μετά από το πρώτο αγωνιστικό πεντάλεπτο καθώς επεισόδια «απειλήθηκαν» μεταξύ των φιλάθλων και ο τελικός διεκόπη μέχρι να «ηρεμήσουν τα πνεύματα» (οι παίκτες χρειάστηκε να κάνουν προθέρμανση πριν αρχίσει ξανά το ματς, οι διαιτητές πήγαν στα αποδυτήρια). Το κλειστό του ΕΑΚ ήταν κατάμεστο με φιλάθλους και των δύο ομάδων (πολλοί εξ αυτών είδαν τον αγώνα όρθιοι στην είσοδο του γηπέδου) χωρίς την παραμικρή αστυνομική δύναμη!

Πριν την έναρξη του αγώνα, έγινε η παρουσίαση των ομάδων με εκφωνητή τον δημοσιογράφο Ευθύμη Χούτα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Νίκος Φαρμάκης.

Ένα κουτάκι με παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων προσέφεραν στους αντιπάλους τους οι παίκτες της ομάδας από το νομό Λάρισας κατά τον καθιερωμένο χαιρετισμό των αθλητών λίγο πριν το τζάμπολ!

Ο τεχνικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομάδος της Νίκης Βόλου, Θάνος Θεοδώρου και οι ποδοσφαιριστές Κεμάλλι, Ναουμίδης, Μέτσε, Νάκας είδαν τον τελικό δίπλα στον Στέλιο Βούλγαρη.

Στο γήπεδο και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Θεοδώρου, ο οποίος έκανε την απονομή μεταλλίων στην φιναλίστ ομάδα της Νίκης Βόλου.

Με την ομάδα του ΓΣ Φαρσάλων, για τρίτη σερί σεζόν ο Βολιώτης γκαρντ, Γιώργος Ίλτσογλου.

Το «παρών» στον τελικό έδωσαν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της ΕΟΚ και ο γεν. γραμματέας της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Ο δεύτερος απένειμε τα μετάλλια στους κυπελλούχους και ο πρώτος παρέδωσε το τρόπαιο στον αρχηγό του ΓΣΦ, Γιώργο Αναγνωστόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι διαιτητές έδωσαν εντολή ώστε οι παίκτες της Νίκης να αλλάξουν ρούχα (φορούσαν τις καθιερωμένες μπλε εμφανίσεις, σε σκούρο μπλε και τα ρούχα του ΓΣ Φαρσάλων). Έτσι, είχαμε το παράδοξο η Νίκη να παίξει για 5 λεπτά με μπλε και για το υπόλοιπο της συνάντησης με άσπρα!!! Κάτι που φυσικά θα έπρεπε να γίνει πριν το τζάμπολ εφόσον οι διαιτητές το έκριναν απαραίτητο.

Στις διακοπές των δεκαλέπτων και το ημίχρονο, θέση στο παρκέ πήραν τα κορίτσια της χορευτικής ομάδας Chorus line. Ντυμένα στα μπλε, μάγεψαν με την αρμονία και την χάρη τους.

Στο ημίχρονο έγιναν τιμητικές βραβεύσεις στην μνήμη των Γιάννη Τσινίδη (προέδρου της Ανάληψης), Φώφης Χριστοφορίδου (κριτή αγώνων μπάσκετ), καθώς επίσης στον προπονητή Π. Ντάγκρα για την προσφορά του στο άθλημα και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για την συμβολή της στη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ.

Τρίτη και φαρμακερή για τον ΓΣ Φαρσάλων. Έχασε τους δύο προηγούμενους τελικούς (από Καρδίτσα και Ερμής Αγιάς), κέρδισε τον τρίτο στον οποίον συμμετείχε.

Οι παίκτες της Νίκης μετά τη λήξη, πήγαν προς τους φιλάθλους τους και εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ