noodles volos banner

Το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, παράπονα και καταγγελίες από την ΑΕΒΔ

Σε ένα επεισοδιακό ματς με τους διαιτητές να κρατούν τρία δελτία παικτών της ΑΕΒΔ, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε νικητής από το κλειστό της Νέας Ιωνίας με 69-81 για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Στο κρίσιμο ντέρμπι της πρώτης τοπικής κατηγορίας, οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, που υποστηρίζουν ότι μετά το 35’ έκαναν ότι περνά από το χέρι τους για να χάσει η ομάδα τους το ροζ φύλλο.

Η ΑΕΒΔ προηγήθηκε μέχρι και με 12 πόντους, ωστόσο το σκηνικό ανατράπηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μάλιστα θα στερηθεί και τρεις παίκτες της, τους Βλάχο, Κοψιαλή και Μάγγο στα επόμενα παιχνίδια, αφού οι διαιτητές κράτησαν τα δελτία τους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε καλύτερο ρυθμό και παρουσιάστηκε πιο εύστοχος καταφέρνοντας να προηγηθεί με επτά πόντους. Η ΑΕΒΔ πάτησε γκάζι στη δεύτερη περίοδο και πήγε με ελαφρύ προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Η ομάδα του Πάρη Λότφι συνέχιζε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μέχρι το 33 είχε το προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με ένα σερί 9-0 κατάφερε να κάνει το come back και να ανατρέψει την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν ότι αυτό το έκαναν με τη βοήθεια των δύο διαιτητών Κέτουλα και Τσουμαχίδη, που εκτός από τα πολλά φάουλ που έδωσαν, χρέωσαν και με τρεις τεχνικές ποινές τους παίκτες τους. Μάλιστα κατήγγειλαν χθες σε ανθρώπους της ΕΣΚΑΘ τα γεγονότα και απείλησαν οτι θα αποσύρουν όλα τα τμήματα τους από τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ. 

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 39-34, 53-48, 69-81

ΑΕΒΔ (Λότφι): Παπαδήμος 7, Χαρχαρής 8, Παλάντζας 17, Κατσαφούρης 9 (2), Βλάχος 2, Ιωαννίδης 3, Κοψιαλής 13 (3), Ρόσσιος 8, Στύλλας 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μαυρομιχάλης): Καλογερόπουλος 26 (3), Καραθάνος 23 (4), Παυλόπουλος 10 (2), Μαυροφώτης 8 (2), Βασιλείου 5, Αναστασόπουλος 4, Αχριάνης 2, Μαυρίδης 2, Φωσσές 1, Αλεξίου, Παραλίκης, Θέος

 

Last modified onSaturday, 28 February 2015 20:28