noodles volos banner

Φιλοδώρησε με πέντε γκολ το Βελούχι ο Γ.Σ. Αλμυρού

Οι δύο αρχηγοί Κοντοβάς και Μπακαλίδης με το διαιτητικό τρίο Οι δύο αρχηγοί Κοντοβάς και Μπακαλίδης με το διαιτητικό τρίο

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού "φιλοδώρησε" με πέντε τέρματα το Βελούχι, που έκανε το… σφάλμα να προηγηθεί, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Ο Άρης Μιχάλης έκανε πολύ καλό ντεμπούτο, συνδυάζοντάς το και με ένα γκολ στο 49'. Τρία γκολ πέτυχε ο Φλίγκος (44', 58', 62'), ενώ "το κερασάκι στην τούρτα" έβαλε ο 16χρονος Μπιρμπίλης με γκολ στο 86', διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Ρεπορτάζ: Νίκος Μπιντέλας

Ο ΓΣΑ, από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυνηγώντας το γκολ. Τα λεπτά, όμως, περνούσαν δίχως να έρχεται το 1-0 που θα έδινε στην ομάδα του Κώστα Σταματίου το έναυσμα για μία άνετη συνέχεια και χωρίς άγχος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, στη μία και μοναδική επίσκεψη του Βελουχίου στα "καρέ" του Σταυράκη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν. Συγκεκριμένα στο 23', ο Κακάβας από αριστερά έκανε τη σέντρα, με τον Βαλάντη Κόκκα να μην απομακρύνει, δίνοντας την ευκαιρία στον Κατσαδούρο να "τσιμπήσει" την μπάλα, από το ύψος της μικρής περιοχής προ του Σταυράκη και να πετύχει απρόσμενα το 0-1.

Ο Αλμυρός δεν πτοήθηκε, προσπάθησε να φέρει γρήγορα το ματς στα ίσια και το κατάφερε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο 44', συγκεκριμένα, ο Κιπτίου έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, "έσκαψε" στο δεύτερο δοκάρι για τον Φλίγκο, με τον επιθετικό του Αλμυρού να "στοπάρει" με το στήθος και να τελειώνει τη φάση με ανάποδο ψαλίδι που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ρεσίτη για το 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι Αλμυριώτες "ανέβασαν στροφές" κι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, με το Βελούχι να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων. Στο 49' ο Αλμυρός πήρε "κεφάλι" στο σκορ. Ο Κιπτίου σούταρε εκτός περιοχής, με τον Ρεσίτη να διώχνει δύσκολα στη δεξιά του γωνία. Το "ριμπάουντ" πήρε ο Μιχάλης που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο ΓΣΑ "καθάρισε" το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ. Ο Κοντοβάς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, "έσπασε" την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Φλίγκος με ψύχραιμο πλασέ δε δυσκολεύτηκε να "γράψει" το 3-1. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τα πράγματα γίνονταν πιο απλά για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του κ. Φλωράκη να έχει "παραδώσει πνεύμα". Στο 62', ο Κώστας Φλίγκος πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ. Ο Κοντοβάς ήταν ξανά ο δημιουργός, με τον βραχύσωμο επιθετικό του ΓΣΑ να πασάρει κάθετα στον Φλίγκο που με πλασέ στη δεξιά γωνία του Ρεσίτη έκανε το 4-1. Από 'κει και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Αλμυρό να "ρίχνει ένταση", μέχρι το τέλος.

Στο 79', από πλευράς Κώστα Σταματίου έγινε αλλαγή τερματοφύλακα, με τον νεατό Τσομπανόπουλο να αντικαθιστά τον Σταυράκη, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής, όταν όλα είχαν κριθεί, ενώ στο 82', ο Χολέβας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αντί του Φαράντου, πραγματοποιώντας την επανεμφάνισή του, ύστερα από αποχή περίπου δύο μηνών. Συγκεκριμένα, έχει να αγωνιστεί από τις 12 Νοεμβρίου, στο παιχνίδι του ΓΣΑ, κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων εντός έδρας, στο ντεμπούτο του Κώστα Σταματίου στον πάγκο των "μπλε". Τότε, πρόλαβε να αγωνιστεί περίπου δύο λεπτά, πριν τραυματιστεί στο γόνατο κι αποχωρήσει.

Το τελικό 5-1 ήρθε στο 86'. Ο Στουρνάρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, σέντραρε με στόχο το πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο νεαρός Μπιρμπίλης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Ρεσίτη για το πέμπτο τέρμα του Αλμυρού στο ματς.

Γ.Σ. Αλμυρού (Σταματίου): Σταυράκης (79' Τσομπανόπουλος), Φαράντος (82' Χολέβας), Μπαρούτας, Κόκκας, Στουρνάρας, Αλεξανδρής (77' Μπιρμπίλης), Σαββίδης, Κιπτίου, Μιχάλης (71' Θωμαΐδης), Φλίγκος, Κοντοβάς

ΑΠΟΚ Βελουχίου (Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλιας, Μπογδάνος, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Χαλλής (77' Σκοπέτος), Σερπάνος, Κατσαδούρος, Μπακαλίδης (36' Φλωράκης), Κακάβας, Παχής (72' Χρυσικός)

Last modified onSunday, 21 January 2018 20:55