noodles volos banner

Κατά περίσταση ξένοι διαιτητές σε Σούπερ Λιγκ και Κύπελλο τη νέα σεζόν

Δεδομένο θεωρείται αλλά και είναι ότι μετά από σχετικό αίτημα των FIFA/UEFA και μετά το εγχείρημα με τον Ισπανό Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου θα υπάρχουν του χρόνου ξένοι διαιτητές. Θα επιλέγονται και θα ορίζονται κατά περίσταση σε ματς της Super League ή του Κυπέλλου.

Είναι μία εξέλιξη που έχει δρομολογηθεί και μένει να φανεί το πως θα αντιδράσουν οι Έλληνες ρέφερι πάνω σε αυτό. Επίσης είναι ιδιαίτερα πιθανό να προκύψει και άλλο ξένο μέλος για την ΚΕΔ / ΕΠΟ. Αξίζει πάντως να τονιστεί πως ανάμεσα στις προτάσεις της Λίγκας υπάρχει και μία που αφορά στη σύνταξη των Φύλλων Αγώνων. Εκεί ζητάει οι διαιτητές , όταν υπάρχει θέμα μη έναρξης μίας αναμέτρησης ή διακοπής της να αναφέρουν μέσα στο Φ.Α. με ποιας ομάδας υπαιτιότητα δεν ξεκινάει ή δε συνεχίζεται το ματς.

Εκτός αυτού σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την Εκτελεστική πρόκειται να περάσει η έγκριση της κατάργησης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τη νέα χρονιά, κάτι που είχε ζητηθεί από τις FIFA / UEFA. Είναι κάτι που επίσης έχει δρομολογηθεί. Έτσι θα υπάρχουν δύο βαθμοί αθλητικής δικαιοσύνης με στόχο να τελειώνουν πιο γρήγορα οι υποθέσεις.