noodles volos banner

Στέψη στην «κιτρινόμαυρη» Ριζούπολη για την ΑΕΚ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ του Αραούχο στο 34’ με διαγώνιο αριστερό σουυ στην -κατάμεστη και με έντονο «κιτρινόμαυρο» χρώμα- Ριζούπολη, πανηγύρισε την κατάκτηση του 12ου τίτλου στην ιστορία της και πρώτου από το 1994 και θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ (Σάββατο 12/5, 20:30, ΟΑΚΑ).

Η ΑΕΚ είχε στην αρχική της ενδεκάδα για πρώτη φορά από τις 29 Οκτωβρίου τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, από τα χέρια του οποίου υψώθηκε η κούπα της ΑΕΚ. Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του... πάρτι, με συμπαίκτες, τεχνικό τιμ και κόσμο να ακολουθούν.

Εύκολες νίκες για ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, ισοπαλία στη Λάρισα

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πλατανιά, με τον δευτεραθλητή να πετυχαίνει εύκολη νίκη με 3-0

Μόλις στο 9′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Πέλκα και στο 15′ ο Πρίγιοβιτς πέτυχε το 2-0 με δημιουργό και πάλι όπως και στο πρώτο τέρμα τον Μάτος. Στο 93’ ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς με κοντινή κεφαλιά έκλεισε το σκορ στο 3-0 φθάνοντας τα 19 προσωπικά του τέρματα φέτος και κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Ατρόμητος, ο οποίος γιόρτασε την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά… σαλόνια νικώντας στο Περιστέρι 4-0 την Κέρκυρα, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League. Ο Ντάουντα στο 6΄ και στο 14΄, ο Κωτσόπουλος στο 59΄ και ο Ντιγκινί στο 67΄ πέτυχαν τα γκολ των «κυανόλευκων», απέναντι στους ήδη υποβιβασμένους «Φαίακες».

Το τελευταίο δεκάλεπτο «έκρυβε» τα γκολ και τις συγκινήσεις στο παιχνίδι της Λάρισας μεταξύ της ΑΕΛ και της Λαμίας (1-1), στο πλαίσιο της 30ης (και τελευταίας) αγωνιστικής της Super League. Η Λαμία προηγήθηκε στο 81′ με τον Νίκο Τσούκαλο και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 84′ με τον Μίλος Ντέλετιτς.