noodles volos banner

Σπουδαίο διπλό για τον Πρωτεσίλαο στη μνήμη του Μ. Σιαμανίκου

Οι παίκτες του Πρωτεσίλαου δείχνουν στον ουρανό μετά το τρίτο τους γκολ Οι παίκτες του Πρωτεσίλαου δείχνουν στον ουρανό μετά το τρίτο τους γκολ

Με ένα σπουδαίο διπλό ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ ο Πρωτεσίλαος. Η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά επικράτησε στο βοηθητικό του ΕΑΚ με 1-3 του Σαρακηνού και οι παίκτες των φιλοξενούμενων μαζί με τον προπονητή τους και τους διοικούντες φώναξαν αντί για το όνομα της ομάδας τους το όνομα του αδικοχαμένου Μιχάλη Σιαμανίκου πριν την έναρξη και στη λήξη του παιχνιδιού, ενώ στο τρίτο τους γκολ όλοι όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί έδειξαν τον ουρανό.

Η γηπεδούχος ομάδα του Σαρακηνού αγωνίστηκε από το 35’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσαγκαρά με απευθείας κόκκινη, αφού ανέτρεψε τον Θ. Παπαδόπουλο, που ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ως τελευταίος παίκτης.

Ο Σαρακηνός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Γράντα στο τέρμα, τον Δημητριάδη δεξί μπακ και τον Ιωάννου αριστερό, ενώ Τσαγκαράς και Τσαρδακάς ήταν οι δύο στόπερ. Αμυντικός μέσος ήταν ο Σούδης και μπροστά του έπαιζαν οι Καλαμάτας και Κωνσταντάκος. Στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν ο Σαμαράς, αριστερά ο Τσεκούρας και φορ ο Βαλωτής. Όταν αποβλήθηκε ο Τσαγκαράς, οι δύο πλάγιοι μπακ συνέθεσαν τριάδα στην άμυνα με τον Τσαρδακά.

Ο Πρωτεσίλαος ξεκίνησε με 4-4-2. Στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Χασιώτης, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος και Μαλλιαρός, στο κέντρο αμυντικό χαφ ο Κώστας Κόρκος και μπροστά του οι Παναγιώτου (αριστερός εσωτερικός μέσος), Κόρκος Θοδωρής (δεξιός εσωτερικός μέσος) και Μαρικλέν (επιτελικός), ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Θ. Παπαδόπουλο και Αραπίτσα.

Δύο γρήγορα αυτογκόλ

Μόλις στο 6’ το σκορ ήταν 1-1 με δύο αυτογκόλ. Αρχικά ο Καλαμάτας στο 2’ προσπάθησε να διώξει τη συρτή σέντρα του Παναγιώτου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 6’ ο Χασιώτης πήδηξε μαζί με τον Σαμαρά στον αέρα μετά από φάουλ του Σούδη. Ο δεξιός μπακ του Πρωτεσίλαο έδωσε στην μπάλα τροχιά προς την εστία, ο Τίτας δεν μπορούσε να κάνει κάτι κι έτσι έγινε το 1-1.

Στο 23’ οι Πτελεάτες ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο του Μαλλιαρού μέσα στην περιοχή, ενώ ένα λεπτό πριν τραυματίστηκε ο Σούδης στον ώμο και στη θέση του μπήκε ο Μπαρμπούτας. Στο 34’ έγινε η φάση που ο Σαρακηνός έμεινε, όπως σημειώσαμε, με δέκα παίκτες. Αμέσως μετά το καλοεκτελεσμένο φάουλ από τον Αραπίτσα δε βρήκε για λίγο στόχο.

 Μέχρι το ημίχρονο δεν έγινε κάτι άλλο αξιόλογο, αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους (51’) οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γυριστή κεφαλιά του Αραπίτσα στο πρώτο δοκάρι μετά από φάουλ του Θ. Κόρκου από τα δεξιά.

Στο 53’ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια το μακρινό σουτ του Δημητριάδη και τρία λεπτά αργότερα είχαμε το 1-3. Ο Θ. Κόρκος πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ από πλάγια δεξιά της περιοχής έγραψε το 1-3, με τον Γράντα να ακουμπά την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ.

Στο 70’ στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Θ. ΠαπαδόπουΛου το 1-4 έμοιαζε βέβαιο, αλλά ο πρώτος σκόρερ του δεύτερου ομίλου της Α’ Τοπικής πέρσι αστόχησε, ενώ ο ίδιος υπό πίεση αλλά πάλι φάτσα με τον Γράντα είδε τον τερματοφύλακα του Σαρακηνού να αποκρούει ασταθώς. Ο Σαρακηνός από την άλλη έχασε τις όποιες ελπίδες του στο 75’ σε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Τίτας απομάκρυνε διαδοχικά τα σου των Ιωάννου και Κωνσταντάκου εντός περιοχής. Τέλος στο 86’ η προβολή του Ανατολή αποκρούστηκε με τις γροθιές από τον Τίτα.  

 

 

 

Last modified onSaturday, 24 September 2016 19:25