noodles volos banner

Τιμή στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ για την έκδοση "90 χρόνια και ξανά προς τη δόξα"

Φωτογραφία: Δημήτριος Καρβούντζης (dkarvountzis@gmaili.com) Φωτογραφία: Δημήτριος Καρβούντζης ([email protected])

Η ετήσια τελετή απονομής Δημοσιογραφικών βραβείων που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για 17η χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης, με μεγάλη επιτυχία και είχε και Βολιώτικη παρουσία. Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Αγγελική Θανασούλη τιμήθηκε για τη συγγραφή της έκδοσης του Ομίλου Καρεκλίδη "90 χρόνια και ξανά προς τη δόξα", αφιερωμένη στην ιστορία και στην άνοδο της Νίκης Βόλου για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της. Η ειδική αυτή επετειακή έκδοση του Ομίλου Καρεκλίδη, που εμπνεύστηκε και συντόνισε ο Γιώργος Καρεκλίδης, μοιράστηκε σε 10.000 αντίτυπα και κοσμεί πλέον τη βιβλιοθήκη των Νικιωτών φιλάθλων. 

Αμέσως μετά τη βράβευση της η Αγγελική Θανασούλη μιλώντας από το πάνελ της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον ΠΣΑΤ για την τιμή που της έκανε, τον Όμιλο Καρεκλίδη και ειδικότερα τον Γιώργο Καρεκλίδη, που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε η έκδοση, ενώ τόνισε οτι μία τέτοια τιμή της δίνει κουράγιο να συνεχίσει με ψηλά το κεφάλι το έργο της.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι συνάδελφοι με τα καλύτερα ρεπορτάζ στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο για τη χρονιά που πέρασε, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά των συναδέλφων που εισήχθησαν στα ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και σε συγγραφείς αθλητικούς συντάκτες-μέλη ΠΣΑΤ.
Ειδικές τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στη μνήμη των Νικήτα Γαβαλά και Φίλιππα Συρίγου για την πολυσήμαντη προσφορά τους στην αθλητική δημοσιογραφία. Τις πλακέτες παρέλαβαν ο αδερφός του αείμνηστου Νικήτα, Γιώργος και ο γιος του αείμνηστου Φίλιππα, Γιώργος αντίστοιχα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γεώργιος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Στέφανος Αναγνώστου, η πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Στράτος Σωπήλης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο β ́αντιπρόεδρος Μάκης Διόγος, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος και ο γενικός γραμματέας Νίκος Καρούτζος, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς, ο πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αγγελική Γυπάκη, Νανά Νταουντάκη, Χρήστος Κυρίτσης και Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Νίκος Συνοδινός, ο εμπνευστής της ιδέας των δημοσιογραφικών βραβείων Μανώλης Σαριδάκης, ο πρόεδρος της AIPS Europe Γιάννης Δάρας, οι επί τιμή πρόεδροι του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Παύλος Γερακάρης, εκπρόσωποι φορέων του αθλητισμού και δεκάδες δημοσιογράφοι.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης του Συνδέσμου έγινε από την έφορο του ΠΣΑΤ, Χριστίνα Αμερικάνου και το μέλος του Δ.Σ., Δημήτρη Κανελλάκη.
Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι εξής:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Γραπτός Τύπος χρονιά,
Δημήτρης Χρυσάνθης (Έπαθλο ΕΣΗΕΑ): Αφιέρωμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 –
Δέκα Χρόνια μετά», Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Σωτήρης Βετάκης (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ Χρήστου Σβολόπουλου): Συνέντευξη με Σερίνα
Αμπντέλ Φατάχ, Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»
Θανάσης Ασπρούλιας: Συνέντευξη με Στεφάν Λάσμε, Εφημερίδα «GOAL NEWS»
Ιστοσελίδες
Άρης Ασβεστάς (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ Πάνου Γεραμάνη): Έρευνα: «Το κόστος της Βίας»
- Ιστοσελίδα «Contra.gr»
Βασίλης Σαρημπαλίδης: Έρευνα: «Ράλι Ακρόπολις»- Ιστοσελίδα «zougla.gr»
Τηλεόραση
Μένιος Σακελλαρόπουλος (Έπαθλο Νικήτα Γαβαλά): Αφιέρωμα: «Εθνική Ελλάδας
Χτες... Σήμερα... Πάντα...», Τηλεοπτικό Κανάλι «MEGA CHANNEL»
Πέτρος Πετρούσης: Αφιέρωμα: «50 Χρόνια Πανσερραϊκός», Τηλεοπτικό Κανάλι «Serres T.V.»
Αθλητικό Τμήμα «ΟΠΑΠ T.V.»: Τηλεοπτική εκπομπή «Σαν Σήμερα»
Φωτογραφία
Βασίλης Κουτρουμάνος: «Βραζιλιάνος»
Επίσης, έπαινος απονεμήθηκε στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ ΟΠΕΝ για την τηλεοπτική εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» και τη ραδιοφωνική εκπομπή
«Μικρόφωνο στα γήπεδα».
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Δημήτρης Δραγάτης: «Η μεγάλη Ρόδος!»
Μπάμπης Ζαννιάς: «42.195μ σε 30 Χρόνια, Μαραθώνιος Αθηνών «Γρηγόρης
Λαμπράκης»
Χρήστος Ζωίδης: «The Final Countdown»
Αγγελική Θανασούλη: «90 Χρόνια.... και ξανά προς τη δόξα»
Γιάννης Μαμουζέλος: «The Authentic Marathon, History and Great Moments 1896 to the Present»
Γιάννης Μπίλιος: «90 Χρόνια, Η ιστορία της ΑΕΚ», Επιμέλεια έκδοσης
Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Μια Φορά στη Ζωή μας», Επιμέλεια έκδοσης
Μένιος Σακελλαρόπουλος: «Η Παγίδα των Χρωμάτων»
Χρήστος Σωτηρακόπουλος: «Στιγμές Μουντιάλ»
Κώστας Χαλέμος: «Βάρδα Βουλιαμέντο στα Λιγνιτωρυχεία Καλογρέζας»

Last modified onMonday, 03 November 2014 22:14