noodles volos banner

Ανεβαίνουν και... ανεβάζουν τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός Βόλου αναμφίβολα διαθέτει το πιο αξιόλογο ρόστερ της Football League. Έχει παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά. Απόλυτοι πρωταγωνιστές στην ομάδα, οι Στάθης Ρόκας, που πραγματικά η παρουσία του στο κέντρο της ομάδας δίνει ασφάλεια και εμπειρία, Μάριο Γκούρμα, με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ, Μάριο Μπρέσκα με τρία γκολ και μία ασίστ, Χρήστος Μελίσσης με ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα. Ομως ήρθαν τρεις ποδοσφαιριστές που άλλαξαν την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Μάνουελ Ρόκα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μέσα σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Και αναγκαστικά έπρεπε να βρει τις λύσεις. Τρεις ποδοσφαιριστές, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας μπήκαν από τον πάγκο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, «άρπαξαν» τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και απέκτησαν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, βοηθώντας τα μέγιστα για να καταφέρει να πάρει μπροστά για τα καλά η ερυθρόλευκη «μηχανή». Δεινόπαπας, Κατσίκης και Πόνσε. Οι τρεις τους ανεβαίνουν συνεχώς αγωνιστικά και... "ανεβάζουν" μαζί και τον Ολυμπιακό.

Ο Δεινόπαπας, αποκτήθηκε προκειμένου να αποτελέσει μία εναλλακτική λύση για τα άκρα, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη. Οι εμφανίσεις του στα τελευταία ματς δείχνουν στον Μάνουελ Ρόκα ότι «χωράει» άνετα και στην ενδεκάδα. Ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στον ρόλο του στο αριστερό άκρο στο παιχνίδι με τον Φωστήρα, ενώ στο Αίγιο  κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αγωνιστεί αντί του Μπρέσκα, που αντιμετώπιζε πρόβλημα και εκμεταλλεύτηκε όσο καλύτερα μπορούσε την ευκαιρία. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ουσιαστικά προήλθε στη συνέχεια και η φάση του μοναδικού γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Είναι ένας εξελίξιμος ποδοσφαιριστής που δουλεύει «σκληρά» και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού τον υπολογίζει πλέον ως μια αξιόπιστη λύση. Μετράει κι ένα γκολ στο πρωτάθλημα που το πέτυχε στην Ελευσίνα, όπου πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι.

Ο Κατσίκης ήρθε από τον Απόλλωνα στον Ολυμπιακό Βόλου  με πολλές εμπειρίες από τη Σούπερ Λίγκα. Αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους παίκτες που ήρθαν ως προσωπικότητες για να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Ξεκίνησε βασικός στο πρώτο ματς με τη Γλυφάδα, αφού έβρισκε δίκτυα με… κάθε τρόπο σε όλα τα φιλικά και στα ματς του κυπέλλου. Σκόραρε και στο παιχνίδι με τη Γλυφάδα στην πρεμιέρα, έκτοτε όμως ο Γιώργος Βαζάκας άγνωστο γιατί, δεν τον είχε πάντα στις βασικές επιλογές του. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ξεκίνησε πάλι βασικός μετά από αρκετό καιρό και αφού σε δύο ματς ενδιάμεσα δεν είχε πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής. Ο Κατσίκης σκόραρε ξανά στο πρωτάθλημα την 10η αγωνιστική, το γκολ που έδωσε προβάδισμα και ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Φωστήρα, ενώ τόσο στην Πάτρα όσο και στο Αίγιο, η παρουσία του στο χώρο του κέντρου, βοήθησε τον Ολυμπιακό να κρατήσει μπάλα και να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα έχει δύο γκολ και δύο ασίστ. η μία στο ντέρμπι του Αιγίου. Έχει την κάθετη πάσα, άριστη τεχνική, βλέπει γήπεδο και διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία. Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στη θέση του, που είναι δεκάρι, αλλά παίζει μέσα και έξω αριστερά στο κέντρο.  

Τέλος, ο Πόνσε, ξεκίνησε με τραυματισμό τη σεζόν και μπήκε στο πρωτάθλημα αργά σχετικά αφού έχασε τα τέσσερα πρώτα ματς. Στα πρώτα παιχνίδια μετά την επιστροφή του έδειχνε να μην έχει προσαρμοστεί  πλήρως, αλλά πλέον στο δημιουργικό κομμάτι, δείχνει να βοηθάει σημαντικά. Αγωνίζεται ως εσωτερικό δεξί χαφ μπροστά από τον Ρόκα. Περνάνε πολλές μπάλες από τα πόδια του, έχει την τελική πάσα και έχει δώσει το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή.

Εκτός από την αλλαγή ψυχολογίας λοιπόν και τη νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει ο Ρόκα στην ομάδα, υπάρχουν και οι επιλογές των προσώπων που έχουν παίξει τον ρόλο τους. Οι τρεις αυτοί παίκτες απέδειξαν οτι αξίζουν να βρίσκονται στην ενδεκάδα και βοήθησαν πολύ τον Ολυμπιακό στην αγωνιστική του άνοδο. Αν θα μείνουν εκεί εξαρτάται καθαρά από τους ίδιους.  

Last modified onThursday, 05 December 2013 13:36