noodles volos banner

Φάντζιο Μπούις και Στέφανος Ξηροφώτος ... από τα παλιά

Σήμερα στη στήλη ΡΕΤΡΟ του Magnesiasports φιλοξενούμε το προπονητικό δίδυμο των Φάντζιο Μπούις και Στέφανου Ξηροφώτου, τον πρώτο με τη φανέλα της Νίκης σε ηλικία 25 ετών στη μοναδική χρονιά (1998-99) που αγωνίστηκε σ’ αυτήν και η οποία ήταν αρκετή, για να δημιουργήσει δυνατούς δεσμούς με την ομάδα (δυστυχώς ήταν χρονιά υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική) και τον δεύτερο με τη φανέλα του Σαρακηνού στα 23 του.

Ο 43χρονος Fangio Buyse (κλείνει τα 43 στις 27 Σεπτεμβρίου, έχοντας γεννηθεί το 1974) ξεκίνησε τη καριέρα του στην K.S.V. Waregem και στην Ελλάδα έχει φορέσει τις φανέλες της Νίκης Βόλου, του Αθηναϊκού, της Κέρκυρας και του Αγ. Δημητρίου. Το 2006 πήγε στην Κύπρο κι έπαιξε στη Δόξα Κατωκοπιάς για δύο σεζόν, δύο στον ΑΠΟΠ Κινύρας και μία στην Πάφο.

Μάλιστα έχει και 20 εμφανίσεις στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του Αθηναϊκού και 5 γκολ, ενώ έχει 96 ματς με 21 τέρματα στη Β’ Εθνική και 81 παιχνίδια με 11 γκολ στη Γ’, ενώ στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου έπαιξε συνολικά 77 αγώνες για τέσσερις περιόδους και σκόραρε 15 φορές (δεν υπάρχουν στοιχεία για τις συμμετοχές του τη σεζόν 2006-07 στη Β' Κατηγορία της Κύπρου με τη Δόξα Κατωκοπιάς). Επίσης έχει 31 εμφανίσεις με 5 τέρματα στο ελληνικό Κύπελλο και 11 με 2 στο Κυπριακό, κατακτώντας το μάλιστα με τη φανέλα του ΑΠΟΠ Κινύρας. Συνολικά έχει αγωνιστεί 381 φορές σε Ελλάδα και Κύπρο και πετύχει 59 γκολ, παρότι ήταν αμυντικός μέσος, δείγμα της μεγάλης του αξίας.

Στον πρώτο του χρόνο ως προπονητής κατάφερε να βγάλει την ομάδα ΑΕΚ Κουκλιά για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική της Κύπρου. Τον Ιούλιο του 2013 πήγε στην Ομόνοια Λευκωσίας, πρώτα ως προπονητής στην Κ21 και μετά έγινε βοηθός προπονητή, όταν η ομάδα απέλυσε τον Τόνι Σαβέβσκι. Σε περίοδο έξι μηνών εργάστηκε μαζί με τρεις προπονητές, τους Νέναντ Στάροβλαχ, Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα και Κώστα Καϊάφα. Από πέρσι τον Δεκέμβρη ανέλαβε τους Νέους Αθλητές Νίκης, όντας υπεύθυνος συνολικά για την ποδοσφαιρική ακαδημία του συλλόγου, ενώ από φέτος αποτελεί τεχνικό δίδυμο στη Νίκη μαζί με τον Στέφανο Ξηροφώτο. 

1fantzio palia

 Ο Μπούις με αντίπαλο τον Ζιάγκα σε ματς Νίκη-ΑΕΛ στο Π. Μαγουλάς στις 29/3/99 με τελικό σκορ 1-2 με γκολ των Αντεμάρ στο 43’, Κοτζαθανάση στο 45’ και Τσακμακίδη στο 90’

 Ο Στέφανος Ξηροφώτος

Ο 42χρονος Στέφανος Ξηροφώτος (γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1975) έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής μέχρι τη Δ’ Εθνική με τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου, τον Πύρασο, τον Ρήγα και τον Θησέα αλλά και στο Τοπικό με τον Σαρακηνό και τον Μαγνησιακό. Ως προπονητής μετά τη θητεία σε ομάδες της ΕΠΣΘ, κάθισε στον πάγκο του Πυράσου στη Γ’ Εθνική για δύο περιόδους και στη συνέχεια πήγε στη Νίκη στο τέλος της σεζόν 2015-16 και από την 4η αγωνιστική της περσινής χρονιάς. Ο απολογισμός του στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας είναι 29 νίκες, 22 ισοπαλίες και 27 ήττες. 

Last modified onSunday, 03 September 2017 13:37