noodles volos banner

Γιορτή στην παραλία της πόλης: ο Βόλος υποδέχεται τις αποστολές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών

  • Published in Πόλο

Ο Βόλος γιορτάζει... Σήμερα στις 20:15, στην παραλία της πόλης, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών που ανοίγει στην ουσία την αυλαία της σπουδαίας διοργάνωσης που φιλοξενεί η Μαγνησία και η χώρα μας. 

Η τελετή θα ξεκινήσει  με την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητριών, θα προπορεύεται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και θα ακολουθούν οι ομάδες των 15 χωρών με αλφαβητική σειρά ως εξής: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Νότιος Αφρική, Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ουζμπεκιστάν και τελευταία, ως διοργανώτρια χώρα, η Ελλάδα. Με το πέρας της  παρέλασης και αφού οι αθλήτριες  λάβουν τις θέσεις τους στις ειδικά διαμορφωμένες εξέδρες, θα παιχτεί από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου ο ύμνος της FINA για να αναρτηθεί η σημαία των αγώνων, ενώ στη συνέχεια θα αποδοθεί από τη Φιλαρμονική για πρώτη φορά, η μελωδία που έγραψε ειδικά για τους αγώνες ο μαέστρος της Ορχήστρας, Βασίλης Τασούδης. Το εμπνευσμένο μουσικό κομμάτι του μαέστρου, αφιερώνεται από τον ίδιο στις αθλήτριες που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα στο κοινό των αγώνων. Θα ακολουθήσουν ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί  από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, από το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, ο οποίος θα κηρύξει και την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με την προβολή βίντεο με πληροφοριακό υλικό για τη Θεσσαλία διάρκειας 4 λεπτών που παρουσιάζει τοπία της Θεσσαλίας και στη συνέχεια προβάλλονται έργα τέχνης που οι καλλιτέχνες τους τα έχουν εμπνευστεί από μύθους της περιοχής. Μετά από τα 3,5 λεπτά του κλασικού κομματιού, το καλλιτεχνικό «τοπίο» αλλάζει, στη σκηνή εμφανίζεται ερμηνεύτρια που ξεκινά με κομμάτι από μιούζικαλ και γίνεται στροφή προς τη γυναίκα, αναφορά σε γυναίκες του κόσμου, σε γυναίκες που έγραψαν ιστορία, όπως θα πράξουν κατά τη διάρκεια των αγώνων και οι αθλήτριες. Οι ρυθμοί σταδιακά αλλάζουν και εκπλήξεις περιμένουν το κοινό. Η σκηνή θα αποκαλύψει και άλλα άτομα και άλλους καλλιτέχνες που θα «σολάρουν» για να ξεσηκώσουν τις αθλήτριες με ήχους οικείους προς αυτές, για να εμψυχώσουν τις νέες αθλήτριες στο δρόμο τους προς τον υγρό στίβο.

Μετά από μία σειρά  διεθνών επιτυχιών 20 περίπου λεπτών κατά τη διάρκεια των οποίων θα προβάλλονται βίντεο κλιπ με θέμα το νερό και τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για την τελετή, θα κορυφωθεί το θέαμα με τη «Μισιρλού» και το ταξίδι της ανά τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της δυναμικής εκτέλεσης του κομματιού, οι αθλήτριες θα κληθούν να κινηθούν στους ελληνικούς ρυθμούς, ρυθμούς τους οποίους γνωρίζουν από τις επανεκτελέσεις του κομματιού ανά τον κόσμο, από τη γνωστή ταινία του Ταραντίνο.