noodles volos banner

Έτοιμος ο Βόλος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών

  • Published in Πόλο

Η ανάδειξη της πόλης του Βόλου σε διοργανώτρια πόλη μεγάλων γεγονότων παγκόσμιας εμβέλειας, με σημαντικά θετικές επιπτώσεις στη διεθνή προβολή της και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, υπογραμμίστηκε για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για την έναρξη του 10ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Βόλο από 19 έως 25 Αυγούστου. Συνδιοργανωτές είναι η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου  και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα για μαζική παρουσία του κόσμου στα Κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνία, όπως συνέβη και τις δυο προηγούμενες χρονιές με τις αντίστοιχες διοργανώσεις. 

 

 

«Συνεπείς στην περσινή μας δέσμευση, ο Βόλος δίνει και φέτος το «παρών» στα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, πετυχαίνοντας ρεκόρ ανάληψης κορυφαίων διοργανώσεων σε διεθνές επίπεδο, αφού πρόκειται για την τέταρτη ανάλογη διοργάνωση σε διάστημα τριών ετών», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, υπενθυμίζοντας ότι είχαν προηγηθεί το Παγκόσμιο Πόλο Νέων Ανδρών το 2011, το προκριματικό τουρνουά  στο πλαίσιο  του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών το 2012 και το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης επίσης το 2012.

«Αν στα παραπάνω συμπεριληφθούν και άλλες παγκόσμιες διοργανώσεις, όπως η 7η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που πρόσφατα φιλοξενήθηκε επίσης στην πόλη μας, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο Βόλος πρωταγωνιστεί στα διεθνή γεγονότα, σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, από πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που προβάλλουν τον τόπο και τονώνουν την τοπική οικονομία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Σκοτινιώτης κάλεσε τους συμπολίτες να δημιουργήσουν πανηγυρικό κλίμα στις εξέδρες των κολυμβητηρίων όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, δικαιώνοντας την απόφαση της FINA και της ΚΟΕ να επιλέξουν για μία ακόμη φορά το Βόλο και στέλνοντας το μήνυμα ότι η πόλη μπορεί να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημ.Διαθεσόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο Βόλο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι χωρίς την ουσιαστική και κρίσιμη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ.Καλτσογιάννη, δεν θα ήταν δυνατό ο Δήμος Βόλου να αναλάβει αυτό το εγχείρημα. Επίσης, σημείωσε την πολύτιμη συμβολή των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τονίζοντας ότι έδωσαν κυριολεκτικά την ψυχή τους για την υλοποίηση της διοργάνωσης, ενώ εξήρε ιδιαίτερα την καθοριστική προσφορά των εθελοντών οι οποίοι, όπως είπε, κράτησαν ζωντανή την ιδέα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, που πλέον αποτελεί τη σημαία της πόλης μας. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Καλτσογιάννης τόνισε ότι οι συνεχείς παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις είναι το αποτέλεσμα της γόνιμης συνεργασίας και της κοινής διάθεσης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βόλου  κ.Π.Σκοτινιώτη.

Με τη σειρά του υπογράμμισε την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων της πόλης και πρόσθεσε ότι τέτοιες προσπάθειες επιβάλλεται να στηρίζονται από τους πολίτες, καθώς με τη φιλοξενία των αθλητικών αποστολών δημιουργούμε πρεσβευτές της πόλης μας σε όλο τον κόσμο. «Δήμος Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας τολμούμε και ως ένα βαθμό έχουμε υποκαταστήσει την κεντρική διοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καλτσογιάννης. Στην ουσιαστική συμβολή των εθελοντών αναφέρθηκε με θερμά λόγια και ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ.Παύλος Μαβίδης επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι «χωρίς εθελοντισμό δεν γίνονται μεγάλα πράγματα».

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος υποστηρίζουν ενεργά οι εθελοντικές Οργανώσεις: Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δ.Διαθεσόπουλος τόνισε ότι, σε μια εποχή όπου στο επίκεντρο της καθημερινότητάς βρίσκονται μόνο οι αριθμοί και οι υπολογισμοί, εκδηλώσεις σαν αυτές έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και ιδιαίτερα με τη νεολαία, που αποτελεί ό,τι καλύτερο μπορεί να επιδείξει η κοινωνία για το παρόν και το μέλλον.

Ο κ.Διαθεσόπουλος πρόσθεσε ότι η ανάληψη διεθνούς διοργάνωσης από το Βόλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταγράφεται πλέον ως παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον. Τέλος, αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης που την καθιστούν ιδανική για τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων στο χώρο του ναυταθλητισμού, μίλησε συγκεκριμένα για την επάρκεια αθλητικών εγκαταστάσεων, την παράδοση της πόλης στα συγκεκριμένα αθλήματα, τη φυσική ομορφιά και το ανθρώπινο δυναμικό. Υπενθυμίζεται ότι στο 10ο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών θα συμμετάσχουν 15 ομάδες χωρών από τις πέντε ηπείρους, μεταξύ των οποίων και η εθνική ομάδα Ελλάδας.

Συνολικά, στο Βόλο αναμένονται 400 άτομα περίπου, αθλητές, προπονητές και συνοδοί ομάδων, από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, την Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική. Η αυλαία του Πρωταθλήματος θα ανοίξει με μια εντυπωσιακή τελετή στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 στις 8.15 το βράδυ. 

 

Last modified onFriday, 16 August 2013 20:56