noodles volos banner

Ο Βόλος υποδέχεται τις καλύτερες αθλήτριες πόλο από τις πέντε ηπείρους

  • Published in Πόλο

Λίγες μόλις μέρες μετά τη λήξη της Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, ο Βόλος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια ακόμη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει καθιερωθεί ως πόλη μεγάλων διεθνών γεγονότων, με σημαντικά θετικές επιπτώσεις στη διεθνή προβολή της και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. 

 

Πρόκειται για το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, στους ρυθμούς του οποίου ήδη κινείται η πόλη του Βόλου, καθώς ξεκίνησαν από χθες Κυριακή οι αφίξεις των εθνικών ομάδων που θα συμμετέχουν. Το χορό των αφίξεων άνοιξαν οι ομάδες της Αυστραλίας και της Ελλάδας, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καταφθάσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες 13 αποστολές. Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου, με την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητριών στην παραλία του Βόλου, στις 8,15 το βράδυ, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν από 19 έως 25 Αυγούστου στα δημοτικά κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Συνδιοργανωτές είναι η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για ένα ακόμη παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στη διοργάνωση κορυφαίων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το Παγκόσμιο Πόλο Νέων Ανδρών το 2011, το προκριματικό τουρνουά στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών το 2012 και το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης επίσης το 2012. 

Οι προετοιμασίες για τη φιλοξενία του Πρωταθλήματος συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Τα στελέχη του Δήμου Βόλου που έχουν αναλάβει την οργανωτική ευθύνη της διοργάνωσης πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις για τον συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών ανά τομέα εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην καλή λειτουργία των δυο κολυμβητήριων, στην ασφάλεια των αθλητριών, στις μετακινήσεις των ομάδων από και προς τα ξενοδοχεία, καθώς επίσης και στην κινητοποίηση εθελοντών οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία της διοργάνωσης. 

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 15 ομάδες χωρών από τις πέντε ηπείρους, μεταξύ των οποίων και η εθνική ομάδα Ελλάδας. Συνολικά, στο Βόλο αναμένονται 400 άτομα περίπου, αθλητές, προπονητές και συνοδοί ομάδων, από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, την Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική. 

Το πρόγραμμα αγώνων του α΄ γύρου έχει ως εξής:

19 Αυγούστου

09:30 ESP-CAN

11:00 USA-KAZ

12:30 ITA-NZL

16:30 AUS-RSA

17:45 UKR-UZB

19:00 RUS-BRA

20:15 HUN-GBR

20 Αυγούστου

09:30 NZL-KAZ

11:00 USA-ITA

12:30 UZB-RSA

16:30 AUS-UKR

17:45 GBR-BRA

19:00 RUS-HUN

20:15 ESP-GRE

21 Αυγούστου

09:30 AUS-UZB

11:00 UKR-RSA

12:30 RUS-GBR

16:30 HUN-BRA

17:45 USA-NZL

19:00 ITA-KAZ

20:15 GRE-CAN

Σημειώνεται ότι οι πρωινοί αγώνες διεξάγονται στο Κολυμβητήριο «Βασίλειος Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας και οι απογευματινοί στο Κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» του Βόλου. Το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα του α΄γύρου. 

πηγή: magnesianews.gr