noodles volos banner

Πολλά παράπονα για τις εκτός έδρας διαιτησίες έχει η Νίκη στην Α2 πόλο

  • Published in Πόλο

Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με το ΝΟ Χαλκίδας εκτός έδρας την Τετάρτη (11/4) έχουν στην ομάδα πόλο της Νίκη Β. παρά το γεγονός ότι έφυγαν από την πόλη της Εύβοιας με διπλό με σκορ 6-7. Αυτό επιβεβαίωσε και ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας, ο οποίος αν και στο πρώτο του σχόλιο μετά το παιχνίδι στον Blue Heart Fm, στάθηκε πιο πολύ στην απόδοση της δικής του ομάδας, θεωρώντας ότι δε ήταν αυτή που θα έπρεπε, κάτι που τον τιμά, με νέες του δηλώσεις στον Βόλος 9.86 και στην εκπομπή Clasico έθιξε δικαιολογημένα και τις κακές διαιτησίες που συναντά η Νίκη ειδικά στα ματς εκτός Βόλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπλάνας τόνισε:

«Αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες στα εκτός έδρας ματς κι αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με τα σφυρίγματα που δεχόμαστε. Έχει παραγίνει το κακό, τα τελευταία 2-3 χρόνια, στα εκτός έδρας ματς να μας σφυρίζουν, όπως μας σφυρίζουν και στο τέλος να βρισκόμαστε κι απολογούμενοι. Αποδεχόμαστε συνεχώς μία διαιτησία 80-20 εκτός Βόλου. Το γεγονός πως κερδίζουμε δε σημαίνει ότι δεν τα βλέπουμε ή ότι τα παραγράφουμε και δεν τα συζητάμε. Ήταν ένα παιχνίδι το χθεσινό που θα μπορούσαμε να το είχαμε "καθαρίσει" πολύ εύκολα, ένα ματς στο οποίο είδαμε ξανά κάποια περίεργα σφυρίγματα. Δε δείξαμε, όμως, κι εμείς αυτά που έπρεπε να δείξουμε, δηλαδή την ανωτερότητά μας στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Έτσι, αναγκαστικά η αναμέτρηση, σε μία τέτοια έδρα, θα πάει στο πολύ δυνατό παιχνίδι, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι μας βολεύει κι έγινε ένα ντέρμπι κλειστό, το οποίο το κερδίσαμε στο τέλος, χάρη στην αποβολή που δέχτηκε ο παίκτης της Χαλκίδας, γιατί χτύπησε εν ψυχρώ, γρονθοκοπώντας εκτός φάσης, τον φουνταριστό μας. Έτσι, τιμωρήθηκε δικαίως και βγήκε έξω. Ο Γλούμης είναι καλά, είναι σκληρό παιδί, παρά το γεγονός πως είναι μικρός σε ηλικία. Πιστεύω πως θα είναι εντάξει και θα αγωνιστεί το Σάββατο στο παιχνίδι.

Δείχνουμε χαρακτήρα απέναντι σε όλα αυτά. Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που αναφέρομαι στη διαιτησία, δεν έχω μιλήσει γενικά. Απλά, επειδή υπάρχουν δηλώσεις σε πολλά αθηναϊκά σάιτ, σχετικά με το γεγονός, δράττομαι της ευκαιρίας. Ο καθένας, μετά από ένα ματς, μπορεί να δικαιολογήσει την ήττα του, "ρίχνοντάς" τη στη διαιτησία, επειδή δεν ήταν 100-0, επειδή έτσι έχουν μάθει. Είναι 80-20 υπέρ τους και τους πειράζει. Εγώ δε μένω στο κομμάτι αυτό, είπα και πριν πως είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ασχολούμαι με τη διαιτησία. Όλες οι ομάδες που έρχονται εδώ στον Βόλο, ως φιλοξενούμενες, κι έχουν μία διαιτησία "πενηνταρίσια", που έτσι πρέπει να είναι, διαμαρτύρονται. Έτσι πρέπει να είναι παντού η διαιτησία, όχι μόνο μέσα στο Βόλο. Εμείς είμαστε μία πολύ ελαφριά ομάδα μάδα που αγωνιζόμαστε κατά βάση, λόγω της ηλικίας και του σωματότυπου των παιδιών, με ζώνες και κλειστές άμυνες. Όμως σε κάθε παιχνίδι δεχόμαστε πολλές αποβολές, ενώ οι αντίπαλοί μας παίζουν "press στο λαιμό". Αυτό είναι κάτι αφύσικο για το άθλημά μας, όπως επίσης είμαστε η μοναδική ομάδα που εκτός έδρας μας σφυρίζουν σε κόντρα δέκα επιθετικά σε κάθε ματς. Αυτό σημαίνει ότι εμείς ενάμιση οκτάλεπτο παίζουμε μόνο άμυνα, δεν παίζουμε επίθεση. Παρ' όλα αυτά, είμαστε η καλύτερη επίθεση στην Α2, έχουμε ένα από τα καλύτερα χάντικαπ διαφοράς τερμάτων κι έχουμε την τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα».

Last modified onThursday, 12 April 2018 17:22