noodles volos banner

Σπουδαία πρόκριση στους οκτώ για τους Νέους Άνδρες της Νίκης στο πόλο

  • Published in Πόλο

Κερδίζοντας σήμερα το πρωί (18/3) σε κρίσιμο ματς τον Ηλυσιακό με 9-8 στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης η ομάδα πόλο Νέων Ανδρών της Νίκης κατόρθωσε να πάρει την πρόκριση για τη φάση των οκτώ, που θα γίνει τέλη Απριλίου.

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα υποδομής της Νίκης κατορθώνει κάτι ανάλογο. Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η βάση της ομάδας είναι το εφηβικό και παιδικό τμήμα, ενώ μόνος ένας αθλητής έχει γεννηθεί το 99’, που είναι το ανώτατο όριο, ο Σαραγγανίδας.

Η νεανική ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα στις δύο πρώτες αγωνιστικές που έγιναν χθες Σάββατο επικράτησε με 14-6 του ΠΑΣ Φοίβου και έχασε φυσιολογικά με 3-15 από το φαβορί ΠΑΟΚ, που τερμάτισε πρώτος με το απόλυτο των βαθμών.

Σήμερα Κυριακή στις 09.00 η Νίκη έδινε τον κρίσιμο αγώνα με τον Ηλυσιακό και τελικά σε αγώνα θρίλερ πήρε το πολυπόθητο τρίποντο με 9-8, έφτασε τους έξι βαθμούς και προκρίθηκε ως δεύτερη. Το νικητήριο γκολ για τους Βολιώτες σημείωσε στα 40’’ ο Γλούμης με πέναλτι. Το 9-8 η Νίκη μπόρεσε και το κράτησε στο υπολειπόμενο διάστημα με τη συμβολή βεβαίως και του τερματοφύλακα Μόσιου, που στα 10’’ και στα 7’’ απέκρουσε σε τετ-α-τετ δύο εξ επαφής σουτ αντιπάλων του. Τρία γκολ έβαλε ο Γκανάτσιος και ένα ο Σαραγγανίδας.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 3-1 (τελικό 9-8)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπλάνας): Μόσιος, Βάτσος, Γκανάτσιος 3, Τσίχλας Στρ., Τσίχλας Γ., Καλλιμόπουλος, Κοκκινάκης, Νιζάμης, Γλούμης 5, Σαραγγανίδας 1, Κανάκης 1, Γκατζούνας, Χαλατσόπουλος, Δαλιάνης