noodles volos banner

Ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου η Ελλάδα, 7-6 την Ολλανδία

  • Published in Πόλο
Η Ελευθερία Πλευρίτου έτοιμη να κάνει το 5-5 Η Ελευθερία Πλευρίτου έτοιμη να κάνει το 5-5

Ένα βήμα πριν την κορυφή του κόσμου βρίσκεται πλέον η Εθνική Νέων Γυναικών πόλο, αφού επικράτησε μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι στο Κολυμβητήριο του Βόλου της Ολλανδίας με 6-7 και θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το Σαββάτο στις 20.00. Ο κόσμος ήταν για μία ακόμη φορά ο όγδοος παίκτης και συνετέλεσε τα μέγιστα στο τελικό αποτέλεσμα.

Στα 4.16’ πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου η Εθνική μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 (τυπικά γηπεδούχες βάσει κλήρωσης οι Ολλανδέζες) με γκολ των Κένινγκ, Κούπμαν. Αυτό ήταν το σκορ της περιόδου, με την Εθνική να δείχνει τα πρώτα σημάδια ότι συνέρχεται στα 6.25’ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου με το γκολ της Ελένης Ξενάκη.

Το Κολυμβητήριο Ιάσων Ζηργάνος πήρε φωτιά με το δεύτερο γκολ της ίδιας παίκτριας λίγο αργότερα (3.52’) από τη θέση της φουνταριστής. Ωστόσο, στα 2.37’ η Κυλεριώτη υπέπεσε σε πέναλτι και η Μπέντε Ρόχε, όντας εύστοχη, έδωσε ξανά το προβάδισμα στις οράνιε με 3-2. Η ισοφάριση ήρθε στα 20’’ με πανέμορφο αριστερό σουτ της Πρωτοπαπά, αλλά δυστυχώς στα 2’’ η Σλίκινγκ κρέμασε τη Σταματοπούλου κι έτσι στο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν πίσω στο σκορ με 3-4.

Στα δύο λεπτά και τρία δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, η Ελένη Ξενάκη βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ολλανδίας και να γράψει το 4-4. Η μεγάλη δυσπιστία για τη διαιτησία, που έπαιρνε περίεργες αποφάσεις εις βάρος της Ελλάδας, έφερνε εκνευρισμό στις παίκτριες, που έμειναν πίσω με τέρμα της Μπέντε Ρόχε πίσω στο σκορ με 4-5 στα 12.30’ πριν τη λήξη του αγώνα.

Η Ελευθερία Πλευρίτου στα 1.56’ με δυνατό σουτ από την περιφέρεια έφερε ξανά το ματς στα ίσια (5-5), ενώ στα 1.02’ ήρθε για πρώτη φορά η πρωτοπορία για τη Ελλάδα με το δεύτερο προσωπικό γκολ της Πρωτοπαπά (5-6). 

Η Ελλάδα κέρδισε την μπάλα στην αρχή του τετάρτου οκταλέπτου, αλλά είχε δοκάρι στην επίθεσή της. Αντίθετα οι Ολλανδέζες με δύσκολο μακρινό σουτ της Σλίκινγκ σκόραραν για το 6-6. Το Κολυμβητήριο σείστηκε στο γκολ της Νικολέτας Ελευθεριάδου με περιφερειακό σουτ-δυναμίτη στα 3.44’ (6-7), σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Έτσι, η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου προκρίθηκε στον μεγάλο τελικο, αφήνοντας εκτός αυτού το συγκρότημα του Ευάγγελου Δεδούση, που είναι προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας. 
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 1-3, 1-1
Ολλανδία (Δουδέσης): Κούντερς, Φόρβελτ, Σλίκινγκ 2, Μπόσβελτ, Κένινγκ 1, Ρόζεμπομ, Μίλντερ, Κούπμαν 1, Γιάουστρα, Κούλχας, Τεν Μπρουκ, Ρόχε 2, Μπάους
Ελλάδα (Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Β., Ξενάκη 3, Πρωτοπαπά 2, Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα

Last modified onFriday, 08 September 2017 21:21