Logo
Print this page

Έπιασε τον σταυρό ο πολίστας της Νίκης Β., Λ. Μακρής

Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού των Θεοφανείων στο Βόλο, ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Όταν ακούστηκε το «Εν Ιορδάνη…» από την προβλήτα της παραλίας έπεσαν στη θάλασσα 14 άνδρες και μία γυναίκα που κολύμπησαν μια απόσταση αρκετών δεκάδων μέτρων και τελικά το σταυρό έπιασε πρώτος ο αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ και αθλητής της ομάδας πόλο της Νίκης Βόλου Λάμπρος Μακρής που έκανε λόγο για μεγάλη ευλογία και τιμή, με ευχές για ευτυχία και ομόνοια.

Η Βασιλική Σιδέρη έπεσε για πρώτη φορά στη θάλασσα τα Θεοφάνεια και είπε ότι αισθάνθηκε υπέροχα, καθώς είναι χειμερινή κολυμβήτρια, ενώ ευχήθηκε υγεία χαρά και ευτυχία σε όλους

Για 21η χρονιά βούτηξε στα παγωμένα νερά ο Δημήτρης Μεντεκίδης που δήλωσε ότι όσο ο Θεός του δίνει δύναμη θα συνεχίζει και όταν θα βουτήξει κάποιο από τα παιδιά του θα σταματήσει. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και συνεχάρη την κοπέλα που βούτηξε.

Τέλος, ο Ζήσης Φωτάκης, που βούτηξε στη θάλασσα για δεύτερη χρονιά είπε ότι η κίνηση αυτή ήταν ευλογία, ευεξία και ότι καλύτερο. Ο ίδιος είπε ότι είναι δύσκολο μέχρι να μπει κάποιος στη θάλασσα, αλλά η συνέχεια δεν περιγράφεται.

Σοβαρός τραυματισμός 55χρονου άνδρα

Δυστυχώς, μετά τον καθαγιασμό των υδάτων και καθώς παραπλέοντα σκάφη από το ρυμουλκό που έπεσε στη θάλασσα ο σταυρός, έριχναν φωτοβολίες, πιθανόν λόγω του δυνατού αέρα μια φωτοβολίδα κατευθύνθηκε προς την παραλία όπου βρισκόταν πλήθος κόσμου και βρήκε στο πόδι τον 55χρονο άνδρα. Η δύναμη της φωτοβολίδας ήταν τέτοια, που τρύπησε το παντελόνι και του προκάλεσε τραύμα βάθους περίπου δύο εκατοστών, κοντά στη μηριαία αρτηρία, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε λιμενικός, ο οποίος αφού μετέβη για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Βόλου αποχώρησε.

Ο θεατής ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, δέχτηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας που βρίσκονταν στο χώρο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και του έγιναν ράμματα.

Μετά από έρευνες του Λιμενικού, εντοπίστηκε το σκάφος και το πλήρωμα, το οποίο έχει προσαχθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]