noodles volos banner

Με πρώτο σκόρερ τον Χατζηγούλα πέμπτη η Εθνική στην Ευρώπη

  • Published in Πόλο

Tην τιμητική 5η θέση κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα Νέων ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο που ολοκληρώθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 του Μαυροβουνίου με 12-8, προσθέτοντας μία ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της και δείχνοντας ότι δημιουργείται μια δυνατή ομάδα ενόψει και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2015, με την Εθνική μας να έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Βολιώτης, Μάριος Χατζηγούλας που ήταν και πρώτος σκόρερ της Εθνικής με τέσσερα γκολ.

Οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά και Γιάννη Φράγκου ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι για να βρουν απέναντι τους όμως ένα αξιόμαχο σύνολο και μια παραδοσιακή δύναμη στο άθλημα, το Μαυροβούνιο. Διαρκείς εναλλαγές στο σκορ ήταν το σκηνικό των δύο πρώτων οκταλέπτων, με δύο ισάξιες ομάδες να μονομαχούν και με το σκορ στο 6-6 μετά την ολοκλήρωση του 2ου οκταλέπτου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η άμυνα της Εθνικής μας ομάδας βελτιώθηκε αισθητά. Με το επιμέρους 2-0, κατάφερε να προηγηθεί με 8-6 και να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των Μαυροβούνιων, που παρουσίασαν σημάδια κόπωσης. Το τελικό 12-8 έδειξε την αυτοσυγκέντρωση των Ελλήνων στο τελευταίο οκτάλεπτο και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι .

Να σημειωθεί πως στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο της Τιφλίδας, καθ΄όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βρέθηκε πλήθος Ελλήνων που παρακολούθησε τις προσπάθειες της Εθνικής Νέων.

Ελλάδα- Μαυροβούνιο: 12-8

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-3, 2-0, 4-2

Για την Εθνική μας σκόραραν οι: Χατζηγούλας 4, Καπετανάκης 3, Πρέκας 2, Κοπελιάδης 1, Μασμανίδης 1, Αλβέρτης 1