noodles volos banner

Β' Εθνική Ανδρών: 1ος ο ΝΟΒΑ και 3ος ο ΟΕΑΝΑΒ μετά τον α' γύρο

  • Published in Πόλο

Σε πέντε ομίλους και ισάριθμα κολυμβητήρια έγινε ο πρώτος γύρος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Ο ένας όμιλος διεξήχθη στο κολυμβητήριο "Βασίλης Πολύμερος" της Νέας Ιωνίας και σε αυτόν συμμετείχαν ΝΟΒΑ κι ΟΕΑΝΑΒ. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο ΝΟΒΑ είναι επικεφαλής της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΕΑΝΑΒ στην 3η θέση.

Συγκεκριμένα, ο ΝΟΒΑ κέρδισε όλους τους αγώνες του: 12-10 το ΝΟ Λάρισας, 12-9 το ΝΟ Χαλκίδας, 13-9 τον ΟΑΕΑΝΑΒ και 14-5 την Αναγέννηση Λαμίας. Όσον αφορά στον ΟΕΑΝΑΒ, νίκησε 11-9 το ΝΟ Χαλκίδας, έχασε 13-9 από το ΝΟΒΑ, κέρδισε 13-8 την Αναγέννηση Λαμίας και έχασε 9-8 από το ΝΟ Λάρισας.

Έτσι η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: 1.ΝΟΒΑ 12, 2. ΝΟ Λάρισας 9, 3. ΟΕΑΝΑΒ 6, 4. ΝΟ Χαλκίδας 3, 5. Αναγέννηση Λαμίας 0.

Ο δεύτερος γύρος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος Β’ Ανδρών θα γίνει 4-6 Ιουλίου. Με την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη Β’ φάση, ενώ οι τελευταίες των ομίλων θα πάνε στα πλέι άουτ (απ’ όπου θα υποβιβασθεί μία ομάδα στη Γ΄Εθνική). Η Β’ φάση και τα πλέι άουτ θα γίνουν 18-20 Ιουλίου. Η Τελική φάση, στην οποία θα προκριθούν οκτώ ομάδες, θα γίνει 1-3 Αυγούστου και από αυτήν θα αναδειχθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες που θα ανέβουν στην Α2 Ανδρών, ενώ θα βγει και η πρωταθλήτρια ομάδα της Β’ Ανδρών.