Logo
Print this page

Ξεπέρασε τη Ναβρατίλοβα η Σερένα

Ιστορική είναι η νίκη που πέτυχε την Κυριακή η Σερένα Ουίλιαμς επί της Γιοχάνα Λάρσον από τη Σουηδία, στον 3ο γύρο του US Open. Η Αμερικανίδα τενίστρια, που παραμένει επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη για 186 εβδομάδες, έφθασε στις 307 νίκες σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, ξεπερνώντας την «θρυλική» Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Πρόκειται για ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον και φυσικά μετά την αποχώρηση της Σερένα από τα κορτ.

Η Ουίλιαμς, που απογοήτευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, κατακτώντας το φημισμένο τουρνουά που φιλοξενεί η πατρίδα της, καθώς πέρυσι ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλίδα, Ρομπέρτα Βίντσι. Η 35χρονη κυρίαρχος στο γυναικείο τένις τα τελευταία χρόνια, έχει κατακτήσει 22 τουρνουά Γκραν Σλαμ, όσα έχει στην συλλογή της, μόνο η Στέφι Γκραφ.

Μία από τις κορυφαίες τενίστριες όλων των εποχών, η Ουίλιαμς, γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1981 στο Μίτσιγκαν. Έγινε επαγγελματίας το 1995 και στην πλούσια καριέρα της έχει κατακτήσει 71 διεθνή τουρνουά, ανάμεσά τους και 36 τουρνουά γκραν σλαμ, εκ των οποίων 22 στο απλό και 14 στο διπλό, μαζί με την αδελφή της, Βίνους.

Επίσης έχει στην συλλογή της τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (τρία στο διπλό με την Βίνους το 2000 στο Σίδνεϊ, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο κι ένα στο απλό στην αγγλική πρωτεύουσα). Είναι επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη (έχει παραμείνει συνολικά για 309 εβδομάδες), έχει ρεκόρ καριέρας 770 νίκες και μόλις 128 ήττες, ενώ έχει εισπράξει από έπαθλα περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια!

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]