noodles volos banner

Κοντά στην ολυμπιακή πρόκριση!!!

 

Από το 2000 και το Σϊδνεϊ, το ντουέτο στη συγχρονισμένη κολύμβηση δίνει διαρκώς το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σερί όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και το 2016 με το ελληνικό δίδυμο να βρίσκεται αγκαλιά με την Ολυμπιακή πρόκριση.

Ευαγγελία Πλατανιώτη και (η Βολιώτισσα) Ευαγγελία Κουτίδου κατέκτησαν την 4η θέση στο χθεσινό αγώνα του τεχνικού προγράμματος, στον πρώτο γύρο του αγωνίσματος, ξεκινώντας το προ-Ολυμπιακό τουρνουά στο Ρίο με τον καλύτερο τρόπο.
Οι Ελληνίδες εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους, που βασίστηκε στη χορογραφία με την επωνυμία «Φλερτ» και βαθμολογήθηκαν με 84,2629 βαθμούς. Το ελληνικό δίδυμο ξεπέρασαν μόνο οι Ισπανίδες Καρμπονέλ-Μεγουάλ (89,1816β.) που είναι το μεγάλο φαβορί, οι Ιταλίδες Τσερούτι-Φέρρο (85.900β.) και οι Γαλλίδες Οζ-Χρετιέν (84,5298β.). Στην έκτη θέση βρέθηκαν οι (Βολιώτισσες) αδελφές Αλεξανδρή που αγωνίζονται για την Αυστρία οι οποίες συγκέντρωσαν 83,3894β. και βρίσκονται και αυτές πολύ κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση.
Σήμερα στις 16:15 αγωνίζονται στο ελεύθερο ντουέτο του πρώτου γύρου η Ευαγγελία Πλατανιώτη με την Εβελίνα Παπάζογλου και αν πάνε το ίδιο καλά τότε σε συνδυασμό με τη σημερινή εμφάνιση η πρόκριση θεωρείται σίγουρη.
Σύμφωνα με τη διαδικασία πρόκρισης, προκρίνονται συνολικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 24 ντουέτα. Πέντε περνούν με βάση τις ήδη προκριθείσες χώρες από τις πέντε ηπείρους κι άλλα τρία με βάση την κατάταξη του ομαδικού στο προ-Όλυμπιακό, ενώ θα προκριθούν 12 μετά τον πρώτο γύρο (τεχνικό και ελεύθερο πρόγραμμα) και άλλα τέσσερα μετά τον δεύτερο γύρο (Κυριακή 6/3 στις 15:00 μόνο ελεύθερο πρόγραμμα).

 

Last modified onThursday, 03 March 2016 10:27