noodles volos banner

Την Κυριακή ο Μαραθώνιος Κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος”

 Δώδεκα αθλητές θα συμμετάσχουν στον 1ο Κλασσικό Μαραθώνιο Κολύμβησης “Ιάσων Ζηργάνος” που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Θα καλύψουν δύο αποστάσεις, μία 29 χλμ. και μία 11 χλμ μέσα στον Παγασητικό και θα τερματίσουν στην κεντρική προβλήτα της Αγριάς. Το Μαραθώνιο που επιθυμούν να γίνει θεσμός, διοργανώνουν ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις για να τιμήσουν το μεγάλο Βολιώτη κολυμβητή Ιάσονα Ζηργάνο αλλά και να στηρίξουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Την Τετάρτη (30/8) οι συντελεστές της διοργάνωσης έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Μεταξουργείο. Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας επισήμανε ότι πρόκειται για μία δύσκολη διοργάνωση που όμως θα έχει επιτυχία με τη στήριξη και των εθελοντών, ενώ ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και επικεφαλής της Διεύθυνσης Αθλητισμού κ. Καπουρνιώτης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή υποστηρίζει κάθε κοινωνική εκδήλωση που τιμά πρόσωπα και στηρίζει ιδρύματα της πόλης, ενώ συνεχάρη τον καθηγητή φυσικής αγωγής Βασίλη Κατσικόπουλο που είχε και την ιδέα και είναι η ψυχή της διοργάνωσης.

Ο Βασίλης Κατσικόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά στην κλασσική κολύμβηση αλλά και στην κολύμβηση των μεγάλων αποστάσεων του Ιάσονα Ζηργάνου και ευχαρίστησε την οικογένειά του που έδωσε την άδεια ο αγώνας να πάρει το όνομά του.

Ο Βολιώτης κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης Παρασκευάς μίλησε για το τεχνικό κομμάτι των αγώνων και τέλος η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ στη Μαγνησία, Πέπυ Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την στήριξη της οργάνωσης που προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 70 παιδιά από όλη τη Θεσσαλία και έχει ανάγκη την βοήθεια όλων.

με πληροφορίες από ert.gr