noodles volos banner

Πανελλήνιο ρεκόρ από την Κτενά

Μια σπουδαία επίδοση στα 50μ επιφανείας , στην κατηγορία των Γυναικών σημείωσε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια, Σοφία Κτενά, στο Πανελλήνιο τεχνικής κολύμβησης. Συγκεκριμένα κολύμπησε σε 16.41 και πέτυχε ένα σημαντικό πανελλήνιο ρεκόρ.

Πανελλήνιο ρεκόρ είχαμε στα 200μ διπλά πέδιλα στην κατηγορία Παμπαίδων Α’ από τον Ντέιβιντ Μεχιλαι των Δελφινιών Περιστερίου με 1:56.41. Στα 200μ διπλά πέδιλα στην κατηγορία Παγκορασίδων Α΄, ρεκόρ σημειώθηκε από την Μαγδαληνή Αμπατζίδου, των Δελφινιών. Πτολεμαϊδας, με 1:57.60.

Στα 200μ επιφανείας στην κατηγορία Παμπαίδων Β’ ρεκόρ σημειώθηκε από τον Ιωάννη Δουλγεράκη του Ποσειδώνα Ληξουρίου με 1:40. 49, ενώ στα 50μ διπλά πέδιλα στην κατηγορία Παίδων ρεκόρ σημειώθηκε από τον Γιώργο Δημητράτο του ΝΟ Βουλιαγμένης με 20.55. Τέλος στα 50μ επιφανείας , στην κατηγορία των Γυναικών, η Σοφία Κτενά των Δελφινιών Περιστερίου σημείωσε επίδοση 16.41.

Στα ομαδικά, στο αγώνισμα 4Χ100μ επιφανείας, στην κατηγορία Παμπαίδων Α΄ ρεκόρ σημειώθηκε από την ομάδα του ΑΟ Αιγαίου με 3:25.11 και στην κατηγορία Παγκορασίδων Α΄ από την ομάδα των Δελφινιών Περιστερίου, με 3:21.40.

Ο Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, ομοσπονδιακός τεχνικός στο άθλημα, κάνοντας τον απολογισμό της διοργάνωσης σημείωσε: «Ολοκληρώθηκε σε μια πανέμορφη πόλη που βοηθά σημαντικά το άθλημα μας, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κατηγοριών, αγωνιστικός σταθμός για εμάς. Είχαμε 22 συνολικά ρεκόρ, με το επίπεδο να είναι πολύ υψηλό, 8 νέα σωματεία να συμμετέχουν και με αξιόλογες επιδόσεις, κάτι που μας αφήνει πολύ ικανοποιημένους. Το άθλημα μας γνωρίζει ανάπτυξη εδώ και στο εξωτερικό και φαίνεται από τις σπουδαίες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων. Τα παιδιά στις αναπτυξιακές ηλικίες είναι η βάση εκείνων που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια και φαίνεται μια σημαντική θέληση για βελτίωση, κάτι που επιτυγχάνεται καθώς τα παιδιά μαζεύουν εμπειρίες από τις διοργανώσεις αυτές. Η πολύ επιτυχημένη διοργάνωση είναι προάγγελος και του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών που θα γίνει του χρόνου στη χώρα μας, στην Αλεξανδρούπολη και δίνουμε από τώρα όλες μας τις δυνάμεις ώστε να διοργανωθεί το καλύτερο δυνατόν, αλλά να υπάρχει αγωνιστική επιτυχία. Η Εθνική μας ομάδα, πάντως ανανεώνεται συνεχώς και είναι κάτι ελπιδοφόρο για εμάς, ενόψει της κορυφαίας διοργάνωσης. Η προσπάθεια δε σταματά εδώ, έχουμε τους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Συγχαρητήρια σε όλους για την τεράστια επιτυχία του πρωταθλήματος, σε κάθε επίπεδο».