noodles volos banner

Διακρίσεις για τους μικρούς κολυμβητές του Ολυμπιακού

Η κολυμβητική χρονιά περνάει την τελευταία στροφή και πλησιάζει στον τερματισμό. Ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετείχε στους τελευταίους αγώνες που διεξήχθησαν στην πόλη μας γι’ αυτό το καλοκαίρι, στις 20 και 21 Ιουνίου. Στους αγώνες συμμετείχαν ομάδες της Θεσσαλίας για την προ-αγωνιστική κατηγορία ενώ πολλές ήταν και οι συμμετοχές στη θερινή ημερίδα ορίων.

Οι μικροί κολυμβητές κατέκτησαν σε ατομικά αγωνίσματα συνολικά 18 θέσεις στην πρώτη τριάδα, με 8 πρώτες, 7 δεύτερες και 3 τρίτες θέσεις, ενώ σε 7 αγωνίσματα κατέλαβαν την 4η θέση. Στις σκυταλοδρομίες κατέκτησαν 2 πρώτες θέσεις τα κορίτσια στα 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική.

Η ομάδα, μετά κι από τη συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες, έδειξε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε στον υγρό στίβο με ρόλο πρωταγωνιστικό. Η σταθερότητα στις συμμετοχές των μικρών και μεγαλύτερων κολυμβητών και οι συνεχώς βελτιούμενες επιδόσεις τους, κάποιες εκ των οποίων είναι στις πρώτες σε πανελλήνιο επίπεδο,  γεμίζουν ελπίδα και δημιουργούν προσδοκίες στους ανθρώπους του συλλόγου, για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ιδιαίτερη σημασία είχε για τον Ολυμπιακό Βόλου η συμμετοχή στη θερινή ημερίδα ορίων, όπου συμμετείχε με 4 αθλητές, τους Γιάννη Στάμο, Ευστράτιο Στριμπάκο, Σωτήρη Τρύπα και Ελευθερία Στάμου, με πολύ καλές επιδόσεις. Ιδιαίτερα για τους τελευταίους δύο αθλητές, πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν οι πρώτοι αγώνες στους οποίους συμμετείχαν γι’ αυτή την κολυμβητική χρονιά, καθώς δικαιώθηκαν μόλις μία ημέρα πριν τους αγώνες από το αθλητικό δικαστήριο, στο οποίο εξεταζόταν το αίτημα μετεγγραφής τους από άλλο σύλλογο της πόλης.

Οι κολυμβητές της αγωνιστικής κατηγορίας, με την καθοδήγηση του προπονητή τους Γρηγόρη Μαντά, θα συνεχίσουν την προετοιμασία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Η εφορία του συλλόγου συγχαίρει όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες καθώς και τους προπονητές τους, Έλενα Μπεσμπέρστοβα, Γεώργιο Μαντά, Δημήτρη Παπαντωνίου και Ράνια Παπαστεργίου.

Θέλει επίσης να ευχαριστήσει όλους τους γονείς των αθλητών και αθλητριών όλων των τμημάτων κολύμβησης του Ολυμπιακού Βόλου για την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν, και για την πολύτιμη βοήθεια τους στην προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση των τμημάτων κολύμβησης.