noodles volos banner

Στον τελικό ο Τσάτουμας

Αν και έκανε δυο άκυρα άλματα, στο τρίτο ο Λούης Τσάτουμας «πέταξε» στα 8 μέτρα και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας. 

 

Ο Ελληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα οκτώ μέτρα στην τρίτη του προσπάθεια, ενώ οι πρώτες δύο ήταν άκυρες. Ο Τσάτουμας προκρίθηκε με την 6η καλύτερη επίδοση του προκριματικού, ενώ μόνο οι Εουσέμπιο Κάθερες, με άλμα στα 8.25μ., και ο Γκόντφρεϊ Μοκοένα, με άλμα στα 8.16μ., ήταν αυτοί που ξεπέρασαν το όριο. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στην οποία ελπίζει να καταφέρει να φέρει μια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα.

Οι 12 άλτες που προκρίθηκαν στον τελικό: Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8.25 μέτρα, Γκοντφρέι Μοκοένα (Νότια Αφρική) 8.16, Αλεξάντρ Μενκόφ (Ρωσία) 8.11, Κρίστιαν Ριφ (Γερμανία) 8.09, Λουϊς Ριβέρα (Μεξικό) 8.04, Λούης Τσάτουμας (Ελλάδα) 8.00, Νταμάρ Φορμπς (Τζαμάικα) 7.96, Γινζι Λι (Κίνα) 7.96, Ντουάιτ Φίλιπς (ΗΠΑ) 7.95, Σεμπάστιαν Μπάγερ (Γερμανία) 7.95, Μάουρο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 7.92, Ινίσιους Γκάισα (Ολλανδία) 7.89.

πηγή: onsports.gr