noodles volos banner

Για τη διάκριση και τα όρια η Καρακατσάνη στα Τρίκαλα

Οι κορυφαίοι αθλητές της κατηγορίας θα συμμετάσχουν το Σαββατοκύριακο (14-15/6) στα Τρίκαλα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Α/Γ, μεταξύ αυτών και η Βολιώτισσα, Αναστασία Καρακατσάνη. Το κορυφαίο γεγονός για τους νεαρούς αθλητές, αποτελεί την ευκαιρία τους για επίτευξη ορίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, αλλά και για το Παγκόσμιο των Εφήβων- Νεανίδων, το οποίο θα γίνει στο Γιουτζίν. Παράλληλα η διοργάνωση ενδείκνυται για δυνατές κόντρες σε πολλά αγωνίσματα.

Τα 100 μ. εμπ. αναμφίβολα θα είναι ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα, χάρη στην παρουσία της Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η ταλαντούχα αθλήτρια έτρεξε φέτος την απόσταση σε 13.42, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της , και πλέον φλερτάρει με το 13.38 που είναι το όριο για τη Ζυρίχη.

Στην ίδια κούρσα θα πάρει μέρος η Άλκηστις Γεωργίου, που «ψάχνει» το όριο (13.85) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν. Η αθλήτρια από τη Ρόδο έχει πετύχει 14.06, διανύοντας μια άκρως σταθερή σεζόν.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης έχει στην άκρη του μυαλού του και ο Γιάννης Λουλάς στα 400 μ. εμπόδια. Ο αθλητής του Κώστα Χήτα θα χρειαστεί μια επίδοση καλύτερη από το 51.10, που είναι το όριο για συμμετοχή στη διοργάνωση. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, Κατερίνα Δαλάκα, Εφη Θεοδώρου και Μαρία Λιτσένη θα «παίξουν» για τα τρία μετάλλια.

Η Βολιώτισσα, Αναστασία Καρακατσάνη, έχει αναρρώσει από το πρόβλημα υγείας, που την ταλαιπώρησε και έτσι θα μπει στην κούρσα των 5.000 μέτρων. Η Αναστασία Μαρινάκου θα έχει τον πρώτο λόγο σε 800 μ. και 1.500 μέτρα. Στη σφυροβολία των γυναικών η Ηλιάνα Κοροσίδου προέρχεται από την βολή στα 65,34 μ., που είναι πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Μιχάλης Αναστασάκης από βολές πάνω από τα 70 μ., με αποκορύφωμα το 70,63 μ., που αποτελεί ρεκόρ του.

Δυνατός αγώνας θα γίνει στον ακοντισμό των ανδρών με τον Παρασκευά Μπατζάβαλη (74,86 μ.) και τον έφηβο Γιάννη Κυριαζή (71,05 μ.), αλλά και στα 200 μ. των γυναικών με τις Κατερίνα Σαρρή και Μαργαρόιτα Τσιουτσιουμάνου να προέρχονται από καλές εμφανίσεις.

Στο τριπλούν των ανδρών, ο Παύλος Μπόφτσης θα επιδιώξει να απειλήσει το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 16,17 μ., ενώ ο έφηβος Γιάννης Γιαζιτζόγλου θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το 15,50 μ. και να πετύχει μια επίδοση πάνω από το 15,65 μ., που θα τον στείλει στο Γιουτζίν. Στα 100 μ. των ανδρών Κρεμμύδας, Τσούσης και Σιδέρης θα έχουν τον πρώτο λόγο.