Logo
Print this page

Σάρωσαν τα βραβεία οι σκακιστές της Μαγνησίας στο τουρνουά των Φαρσάλων

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17-9-2017 το τριήμερο τουρνουά σκάκι με την επωνυμία "2ο Ανοικτό Τουρνουά Σκάκι Γ.Σ. Φαρσάλων & ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων", που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Φαρσάλων, με συντονιστή τον ακούραστο παράγοντα του Σκακιστικού Τμήματος του Γ.Σ. Φαρσάλων κ. Δερέκα Δήμο.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 75 σκακιστές και σκακίστριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, εκ των οποίων 53 με διεθνή αξιολόγηση, που καταδεικνύει τη μεγάλη αγωνιστική του δυναμικότητα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων υπήρξαν αρκετοί σκακιστές από τη Μαγνησία, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά με τις εμφανίσεις τους, τη μεγάλη δυναμική της Μαγνησίας στο κορυφαίο αυτό πνευματικό άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από 7 γύρους, στην 3η θέση του τουρνουά, με 5,5 βαθμούς, τερμάτισε  ο Λαγάρας Στυλιανός της Σ.Ε. Βόλου, στην 5η θέση με 5 βαθμούς τερμάτισε ο 13χρονος Τσαρσιταλίδης Κων/νος από το Βελεστίνο, σκακιστής της Ε.Σ. Καλαμαριάς, ο οποίος πήρε και το χρυσό μετάλλιο και κύπελλο στην κατηγορία U14, και στην 6η θέση, επίσης με 5 βαθμούς, τερμάτισε ο Αγγελής Μιχαήλ της Σ.Ε. Βόλου.

Στην κατηγορία U14 οι σκακιστές της Μαγνησίας κυριάρχησαν πλήρως, καθώς, εκτός από την 1η θέση που κατέκτησε ο Τσαρσιταλίδης Κων/νος, στη 2η θέση με 4,5 βαθμούς τερμάτισε ο Ζγουλέτας Ιωάννης από τον Αλμυρό, σκακιστής της Σ.Ε. Βόλου, και στην 3η θέση με 4 βαθμούς τερμάτισε ο Ραφτόπουλος Εμμανουήλ από τον Βόλο, σκακιστής του Σ.Ο. Βέροιας.

Στην κατηγορία U12 στην 1η θέση, με 4,5 βαθμούς, τερμάτισε ο Καλλίας Σπυρίδων της Σ.Ε. Βόλου. Στην κατηγορία U10 στη 2η θέση, με 3 βαθμούς, τερμάτισε ο Τσαρσιταλίδης Χρήστος από το Βελεστίνο, σκακιστής της Ε.Σ. Καλαμαριάς.

Στις γυναίκες στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν τρία 12χρονα κορίτσια με 3,5 βαθμούς, μεταξύ των οποίων η Ραφτοπούλου Κων/να από τον Βόλο, σκακίστρια του Σ.Ο. Βέροιας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην επανεμφάνιση σε επίσημους αγώνες μετά από πολλά χρόνια δύο βετεράνων, ιστορικών σκακιστών της Σ.Ε. Βόλου, του Σαρίκα Σωτήριου και του Μαρίτση Ζήση, οι οποίοι απέδειξαν ότι εξακολουθούν να είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι.

Στη γενική κατάταξη του τουρνουά την 1η θέση με 6 βαθμούς κατέλαβε ο Ρωμανός Θεόδωρος της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς και τη 2η θέση με τους ίδιους βαθμούς κατέλαβε ο Γεωργιάδης Νικόλαος του Σ.Ο. Ξάνθης.

Προκηρύξεις για τα τουρνουά σκάκι που πραγματοποιούνται καθημερινά ανά την Ελλάδα καθώς και σκακιστικά νέα από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα και τον κόσμο θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]