Logo
Print this page

Εξαιρετική παρουσία των Βολιωτών Λαγάρα, Χατζηπολίτη και Οικονομίδη στην Ικαρία

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16/7 το 40ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά "Ίκαρος" 2017, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κηρύκου με διοργανωτές τους Σ.Ο. Ικαρίας και Δήμο Ικαρίας και στο οποίο συμμετείχαν και 3 σκακιστές από το Βόλο, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τους εξαιρετικούς αγώνες που έδωσαν.

Στο Α' Γκρουπ εξαιρετική εμφάνιση του 22χρονου Λαγάρα Στυλιανού (Σ.Ε. Βόλου), ο οποίος, παρόλο που αντιμετώπισε αρκετούς IM και FM, γνώρισε μόνο μία ήττα (χάνοντας από την Πρωταθλήτρια Ελλάδας WIM Κατερίνα Παυλίδου) και συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς σε 9 αγώνες τελικά τερμάτισε στην 34η θέση από 101 σκακιστές και σκακίστριες. Στο ίδιο Γκρουπ στην 57η θέση με 4,5 βαθμούς τερμάτισε ο Χατζηπολίτης Γεώργιος (Σ.Ε. Βόλου).

Στο Β' Γκρουπ εξαιρετική επίσης εμφάνιση πραγματοποίησε ο 18χρονος Οικονομίδης Σάββας (Φοίνικας Βόλου), ο οποίος τερμάτισε στην 7η θέση σε σύνολο 82 σκακιστών και σκακιστριών με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες, χάνοντας στον τελευταίο γύρο την είσοδό του στην πρώτη τριάδα.

Στο ίδιο Γκρουπ συμμετείχαν 2 ακόμη σκακιστές από τη Θεσσαλία, οι Κεφάλας Βησσαρίων-Αθανάσιος (Σκα.Κι. Τρικάλων), ο οποίος τερμάτισε στην 33η θέση με 4 βαθμούς και Κεφάλας Γεώργιος-Δημήτριος (Σκα.Κι. Τρικάλων),  ο οποίος τερμάτισε στην 71η θέση με 2 βαθμούς.

Νικητής στο Α' Γκρουπ ήταν ο Ουκρανός γκραν μαιτρ Ολεξάντρ Μπόρτνικ με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στις θέσεις 2-5 υπήρξε ισοβαθμία με 7 βαθμούς και η σειρά κατάταξης βάσει κριτηρίων ήταν: Β. Μπερνάντσκι, Α. Χαριτόνοβ, Α. Ριτσάγκοβ και Π. Βέλιτσκα.

Πρωταθλητής Αιγαίου αναδείχθηκε ο Βασίλης Σαράντος του Σ.Ο. Ικαρίας, με 6 βαθμούς. Πρωταθλήτρια Αιγαίου αναδείχθηκε η Μαριάννα Γούργαρη του Σ.Ο.Ικαρίας με 3,5 βαθμούς.

Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Αρμένισσα Μαίρη Γκεβοργκιάν με 6 βαθμούς, όσους και η Βουλγάρα Τ. Γκαλούνοβα που υστερούσε όμως στα κριτήρια ισοβαθμίας, ενώ τρίτη ήταν η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Κατερίνα Παυλίδου με 5,5 βαθμούς.

Πρώτος βετεράνος ήταν ο Τσέχος γκραν μαιτρ Πετρ Βέλιτσκα με 7 βαθμούς ακολουθούμενος από τον Β. Κοτρωνιά με 6,5 βαθμούς (πρώτος Έλληνας στη βαθμολογία) και το Θανάση Καραγιάννη με 6 βαθμούς.

Τέλος στους εφήβους κάτω των 20 ετών πρώτος ήταν ο Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης με 5,5 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Ουκρανό Β. Λάρκιν με 5,5 βαθμούς και τον νεαρό Π. Παυλίδη με 5 βαθμούς.

Στο Β' Γκρουπ που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15/7, νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Καπαγιαννίδης με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες ακολουθούμενος από τη Φιλίππα Χατζηιωαννίδη με 6 βαθμούς (πρώτη γυναίκα) και τον Σ. Ρικανιάδη που συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς, υπερτερώντας στα κριτήρια των Κ. Μήτσιου και Ε. Παπαδόπουλου που είχαν τους ίδιους βαθμούς.

Τελικά αποτελέσματα για το Α' Γκρουπ και το Β' Γκρουπ του τουρνουά στην ιστοσελίδα http://chess-results.com/.

Προκηρύξεις για τα τουρνουά σκάκι που πραγματοποιούνται καθημερινά ανά την Ελλάδα καθώς και σκακιστικά νέα από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα και τον κόσμο θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr/.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]