noodles volos banner

Αξιόμαχη η Σ.Ε. Βόλου στο 45ο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

Αξιόμαχη εμφανίσθηκε η Σ.Ε. Βόλου στο 45ο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής που διεξήχθη στο Ρίο της Πάτρας και παρά τη διαφορά δυναμικότητας με τις αντίπαλες ομάδες που αντιμετώπισε, αξίζει έπαινος στους σκακιστές της γι’ αυτήν τους την προσπάθεια στο εξαήμερο των απαιτητικών αγώνων.

Στην πρώτη της παρουσία στο σκακιστικό πρωτάθλημα μπορεί ως ομάδα να μην είχε ουσιαστικό κέρδος βαθμών, είχε όμως σε ατομικό επίπεδο, όπου οι δώδεκα σκακιστές και σκακίστριες που αγωνίσθηκαν, αποκόμισαν τεράστια εμπειρία , αφού αντιμετώπισαν αντιπάλους υψηλότατου επιπέδου που έφθανε έως γκραν μαιτρ στην κορυφαία διοργάνωση του ομαδικού σκακιού στη χώρα μας.

Αυτή και μόνο η επαφή μόνο θετική μπορεί να χαρακτηρισθεί για τον καθένα, αφού σε Πανθεσσαλικό επίπεδο τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται και από πλευράς συχνότητας αγώνων αλλά και απαιτήσεων.

Ειδικά για τους νεαρούς σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου, που αποτελούσαν την πλειοψηφία της σύνθεσης της (δέκα από τους δώδεκα), η εμπειρία που απέκτησαν για το μέλλον, θα τους είναι σημαντική πάνω στη σκακιέρα.

Από πλευράς αποτελεσμάτων την καλύτερη παρουσία την είχαν ο Στ. Λαγάρας, που συγκέντρωσε 2,5 βαθμούς στις 7 παρτίδες, ο Β. Κορώνας, ο μικρός Σ. Τζαμτζής και η νεαρή Κατ. Χατζίρη, που συγκεντρώσαν από 2 βαθμούς στις 7 παρτίδες, και ο Β. Παπαδούλης, που συγκέντρωσε 1,5 βαθμό στις 3 παρτίδες.

Ακολουθούν ο Βικτ. Κουκουβίνος με 1β/4, ο Ι. Ζγουλέτας με 1β/7, ο Ι. Πατρίκος, ο Κ. Τζαμτζής και η Παρ. Καβούρα με 0,5 βαθμό και η Εβ. Βαγγέλα με τον Π. Παπαϊωάννου χωρίς βαθμούς.

Η Σ.Ε. Βόλου με αυτή τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα δήλωσε παρούσα στις υψηλές διοργανώσεις, καθώς τα δυο τελευταία χρόνια έφθασε δυο φορές στους 16 του σκακιστικού κυπέλλου Ελλάδος, η δε νεανική της ομάδα συμμετείχε στο 9ο νεανικό πρωτάθλημα αντίστοιχο της Α Εθνικής για τους νέους.

Τα επιμέρους αποτελέσματα με τις αντίπαλες ομάδες ήταν τα παρακάτω:

1. Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ-Α.Ο. «ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ’89» 1,5-8,5

2. Ν.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ»-Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ  10-0

3. Σ.Ο.Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ  8-2

4. Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ-ΕΥΒΟΪΚΗ Ε.Σ. 2-8

5. Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ-Σ.Ο. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  5-5

6. Σ.Π. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ-Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 8-2

7. Ν.Ε. ΠΑΤΡΩΝ-Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 9-1