noodles volos banner

Πραγματοποιήθηκε το 3ο Ανοιχτό τουρνουά σκακιού της Ευξεινούπολης

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2017 στην Ευξεινούπολη Μαγνησίας το 3ο Ανοιχτό τουρνουά Ευξεινούπολης, που διοργάνωσαν οι Τιτάνες Αλμυρού σε συνεργασία με τον Πoλιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης, με τη συμμετοχή πολλών δυνατών σκακιστών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας καθώς και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Το τουρνουά χωρίστηκε σε 3 γκρουπ δυναμικότητας:

Στο Α’ Γκρουπ συμμετείχαν σκακιστές άνω των 14 ετών αλλά και νεαροί σκακιστές κάτω των 14 ετών με μεγάλη δυναμικότητα.    

Στο Β’ Γκρουπ συμμετείχαν σκακιστές έως 14 ετών με δελτίο ΕΣΟ, οι οποίοι βραβεύτηκαν κατά ηλικία και νικητές ήταν: 1ος Κρίκης Γεώργιος, 2η Ζγουλέτα Ευταξία και 3ος Ζγουλέτας Στέργιος.

Στο Γ’ Γκρουπ συμμετείχαν μικροί σκακιστές χωρίς δελτίο ΕΣΟ και νικητές ήταν: 1ος Αναστασίου, Μάριος, 2ος Γεωργίου Ευάγγελος και 3ος Τουραλιάς  Γεώργιος.

Στους πρώτους νικητές των Β’ και Γ’ Γκρουπ δόθηκαν εκτός από μετάλλια και σκακιστικά βιβλία.

Στο Α’ Γκρουπ, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 40 σκακιστές, έγιναν πολύ δυνατοί και αμφίρροποι αγώνες, οι οποίοι είχαν αμείωτη ένταση από την αρχή των παρτίδων έως το τέλος τους, κρατώντας σε αγωνία όλους τους παρευρισκόμενους, με τους μικρότερους σκακιστές, κυρίως, να κοιτούν στα μάτια τους μεγαλύτερους αντιπάλους τους και να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Μετά από 6 γύρους τελικά νικητής αναδείχτηκε ο Λαγάρας Στέλιος, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χατζηπολίτης Κων/νος και στην τρίτη θέση ο Τζαμτζής Κων/νος.

Στην κατηγορία Κ18 του A’ γκρουπ πρώτος αναδείχτηκε ο Τσαρσιταλίδης Κων/νος, δεύτερος ο Συμεωνίδης Θεόφιλος και τρίτος ο Ζγουλέτας Στέργιος.

Στο τουρνουά της Ευξεινούπολης, το οποίο τείνει να γίνει θεσμός στη Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο όλο και δυνατότερους σκακιστές, πιστοποιήθηκε για ακόμη μια φορά η μεγάλη σκακιστική πρόοδος που συντελείται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, κυρίως στους νεαρούς σκακιστές, και το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ενασχόληση με το σκάκι.

Last modified onSaturday, 24 June 2017 10:36