noodles volos banner

Νταμπλ για τη Σκακιστική Ένωση Βόλου στη Θεσσαλία

Το νταμπλ πέτυχε η Σκακιστική Ένωση Βόλου με την κατάκτηση και του κυπέλλου Θεσσαλίας 2017 στο Final-4 της διοργάνωσης. Η τελική φάση φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό κέντρο "Β. Παρασκευόπουλος" του Δήμου Βόλου την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και διοργανώθηκε από τη Σ.Ε. Βόλου με την ΤΕΣΣΘ.

Επικράτησε στον ημιτελικό του Γ.Σ. Φαρσάλων με 4-0 και στον τελικό με τη ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων επίσης με 4-0. Στον μικρό τελικό ο Γ.Σ. Φαρσάλων επικράτησε του Σ.Ο. Φαλάνης με 3,5-0,5, ο οποίος είχε ηττηθεί και στον ημιτελικό με 1-3 από τη ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων

Τα αποτελέσματα της Σ.Ε. Βόλου ανά σκακιέρα είναι τα παρακάτω:

Στην ημιτελική φάση, Γ.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ-Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ 0-4

(Λ) Λούκας Δ.-Λαγάρας Στ. 0-1

(Μ) Κωστής Α.-Χατζηπολίτης Γ. 0-1

(Λ) Κουρδουκλάς Απ.-Καλλίας Σπ. 0-1

(Μ) Δερέκα Κων/να-Παπαδούλης Γ. 0-1

Στην τελική φάση, Σ.Ε. ΒΟΛΟΥ-ΣΚΑ.ΚΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  4-0

(Λ) Αγγελής Μ.-Βαλογιάννης Αθ. 1-0

(Μ) Τζαμτζής Κ.-Κρομμύδας Β. 1-0

(Λ) Λαγάρας Στ.-Τσεκούρας Β. 1-0

(Μ) Κορώνας Β.-Μπομπότης Μ. 1-0

Με την ολοκλήρωση των παρτίδων έγιναν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων στην ομάδα της ΣΕ Βόλου από τον πρόεδρο της ΤΕΣΣΘ και των μεταλλίων στις ομάδες της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και Γ.Σ. Φαρσάλων.

Επικεφαλής διαιτησίας ήταν ο Χρ. Τοζάρος και διαιτητές οι: Γ. Καβουρης, Χρ. Δημοπουλος, Ι. Πατρικος και Ι. Σκοτεινιωτης.

Η Σ.Ε. Βόλου για τις ανάγκες των τριών συναντήσεων του Κυπέλλου Θεσσαλίας χρησιμοποίησε τους παρακάτω οκτώ σκακιστές: Λαγάρας Στ., Χατζηπολίτης Γ., Καλλίας Σπ., Αγγελής Μ., Τζαμτζής Κ., Κορώνας Β., Παπαδούλης Γ. και Ζγουλέτας Ι.  

Η ομάδα της ΣΕ Βόλου προκρίθηκε στη φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδος και θα υποδεχθεί την προσεχή Κυριακή 28 Μαΐου την Ευβοϊκή ΕΣ. Η ομάδα που θα νικήσει θα προκριθεί στο Final-8 του Πανελλήνιου κυπέλλου Ελλάδας.

Πριν την έναρξη της τελικής φάσης έγιναν οι απονομές του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΟΑ 2017, Σ.Ε. Βόλου, καθώς και οι απονομές των μεταλλίων στους αθλητές των τριών πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος, δηλαδή στις Σ.Ε. Βόλου, ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων και Σ.Ο. Φαλάνης.

Την απονομή του κυπέλλου έκανε ο πρόεδρος της ΤΕΣΣ Θεσσαλίας Χρ. Τοζάρος και το παρέλαβε ο ενεργός και εκ των παλαιοτέρων σκακιστών του συλλόγου Γιώργος Χατζηπολίτης. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Ι. Πατρίκος, ο οποίος έχει αναλάβει να κατευθύνει την ομάδα στη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου.