noodles volos banner

Σκακιστικά νέα της Σ.Ε. Βόλου

Η Σ.Ε. Βόλου προκήρυξε τα παρακάτω τρία ατομικά τουρνουά σκακιού που θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαρτίου. Την Κυριακή 27 Μαρτίου θα ξεκινήσει το 2ο νεανικό τουρνουά. Αφορά αθλητές και αθλήτριες της Σ.Ε. Βόλου και θα διεξαχθεί σε δυο κατηγορίες, Κ12 και Κ16. Οι πρώτοι νικητές θα συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων 2016 της Ε.Σ.Ο. και θα επιδοτηθούν από τη Σ.Ε. Βόλου.
Την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και το 1ο κλειστό ατομικό τουρνουά πουλ (Α όμιλος) και συνδιοργανώνεται από τη Σ.Ε. Βόλου και το Σ.Σ. Λάρισας. Αφορά αθλητές των δυο συλλόγων που διαθέτουν ελο 1800 και άνω. Οι παρτίδες θα διεξάγονται και στις δυο πόλεις.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου θα ξεκινήσει ο Β΄ όμιλος του 1ου κλειστού ατομικού τουρνουά πουλ και αφορά αθλητές με ελο 1300 και άνω, που ανήκουν στη δύναμη της Σ.Ε. Βόλου και του Σ.Σ. Λάρισας.

Πρωταθλητής Κεντρ. Ελλάδας ο Χρ. Γίτσης: Στην τελική φάση του ατομικού πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., νικητής αναδείχθηκε ο σκακιστής της Σ.Ε. Βόλου Χρ. Γίτσης που νίκησε στoν πρώτο ημιτελικό τον έτερο σκακιστή της Σ.Ε. Βόλου Κ. Τζαμτζή και στον τελικό, τον εκπρόσωπο του Σ.Ο. Λαμίας Ηλ. Τσούμα. Στον μικρό τελικό ο Κ. Τζαμτζής μετά από δυο ισόπαλες παρτίδες με τον αντίπαλό του Κ. Κωνσταντέλια του Σ.Σ. Λάρισας, ηττήθηκε σε παρτίδα blitz και κατετάγη τελικά τέταρτος. Στην προκριματική φάση του παραπάνω πρωταθλήματος έλαβαν μέρος από το δυναμικό της Σ.Ε. Βόλου και οι Κουκουβίνος Β., Λαγάρας Στ., Καλλίας Σπ., Ζαϊρές Κ. και Φωτιάδης Λ.

Στο 2ο γύρο του Κυπέλλου Θεσσαλίας: Με την κλήρωση του πρώτου γύρου της προκριματικής φάσης του Περιφερειακού Κυπέλλου Θεσσαλίας 2016 της ΕΣΟ, η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου πέρασε στο δεύτερο γύρο άνευ αγώνα. Ο αντίπαλος στο δεύτερο γύρο θα γίνει γνωστός μετά τα αποτελέσματα του 1ου γύρου που θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου.