noodles volos banner

Αποτελέσματα του 2ου ατομικού τουρνουά της ΣΕΒ

Ξεκίνησε το Σάββατο 1η Νοεμβρίου το 2ο ατομικό τουρνουά πουλ με εθνική αξιολόγηση που διοργανώνει η Σ.Ε. Βολου με τις συναντήσεις του 1ου γύρου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4/11. Οι συμμετέχοντες κατατάχτηκαν σε δυο ομίλους ανάλογα της δυναμικότητας τους και στον 1ο γύρο είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Α όμιλος:
1. Ζαϊρές Κων/νος - Ζγουλέτας Π. 1- 0
2. Παπαδούλης Γ. - Βασιλείου Ι. 1 - 0
3. Γιτσης Χρ. - Τζαμτζής Κώστας 1 - 0
4. Χατζηπολίτης Γ. - Ζγουλετας Π. 0,5 - 0,5
Β όμιλος:
1. Μαλαμούλης Δημ. - Χατζίρη Αικατερίνη 1- 0
2. Λαγάρας Στυλ. - Βάσιλας 1- 0
3. Παπαιωάννου Π. - Καλατζαντωνάκης Αλ. 0 - 1
4.Τζαμτζής Σ. – Ραφτόπουλος Εμμ. 0 – 1

Χαρακτηριστικά του 1ου γύρου των αγώνων ήταν, στον Α όμιλο, η ισοπαλία στην οποία υποχρεώθηκε ο έμπειρος Χατζηπολίτης Γ. από το δωδεκάχρονο Ζγουλέτα Ι. και ο οποίος αντιμετώπισε τον ισχυρότατο αντίπαλο του με μεγάλη σοβαρότητα. Αποφασιστικός υπήρξε στην 1η σκακιέρα ο Ζαϊρές Κ. έναντι του αντίπαλου του Ζγουλέτα Π. που εγκατέλειψε στο τέλος του αγώνα, ενώ στη 2η σκακιέρα ο Παπαδούλης Γ. δεν αντιμετώπισε προβλήματα με αντίπαλο τον Βασιλείου Ι. Στην 3η σκακιέρα η εξ αναβολής παρτίδα, έληξε με νίκη του Χρ. Γίτση σε μια παρτίδα που διήρκεσε 3,30 ώρες και ήταν ενδιαφέρουσα έως το τέλος.

Στο Β όμιλο είχαμε την παρουσία αρκετών πρωτοεμφανιζόμενων σκακιστών της ΣΕ Βολου σε τουρνουά πουλ όπως και την παρουσία κοριτσιού σε αυτό. Τα αποτελέσματα για τον 1ο γύρο υπήρξαν φυσιολογικά ενώ στην 4η σκακιέρα η αναβληθείσα παρτίδα λόγω της συμμετοχής των αντιπάλων σε αγώνες στη Θεσσαλονικη, έληξε με νίκη του εμπειρότερου νεαρού Ραφτόπουλου Εμμ.

Διαιτητής των αγώνων του Σαββάτου ήταν ο Καβούρης Γεώργιος και στους εξ αναβολής αγώνες ο Σκοτεινιώτης Γιάννης. Το προσεχές Σάββατο 8/11 θα διεξαχθούν οι παρτίδες του 2ου γύρου και για τούς δυο ομίλους και θα ξεκινήσουν στις 17.30.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Α ́ όμιλος
1. Βασιλείου Ιωάννης - Ζαϊρές-Καρανάσιος Κ.
2. Τζαμτζής Κωνσταντίνος - Παπαδούλης Γεώργιος
3. Ζγουλέτας Ιωάννης - Γίτσης Χρήστος
4. Ζγουλέτας Παναγιώτης - Χατζηπολίτης Γεώργιος
Β ́ομιλος
1. Καλατζαντωνάκης Αλ. - Μαλαμούλης Δημοσθένης
2. Βάσιλας Έκτορας-Ιωάννης - Παπαιωάννου Πάρις
3. Ραφτόπουλος Εμμανουήλ - Λαγάρας Στυλιανός
4. Χατζίρη Αικατερίνη-Μαρία - Τζαμτζής Σάββας
Ισχυρή παρτίδα αναμένεται να είναι η δεύτερη, μεταξύ Τζαμτζή Κ. - Παπαδουλη Γ. και με ενδιαφέρον η τρίτη μεταξύ του νεαρού Ζγουλέτα Ι. και του Γίτση Χρ.