noodles volos banner

Τα νέα της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου συμμετέχει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στα Φάρσαλα στην πρώτη φάση του 7ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που διοργανώνει η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδος σε δυο ομίλους. Στην πρώτη φάση η ομάδα του Βόλου στον όμιλο του βορρά θα έχει αντιπάλους τις ομάδες του Σ.Σ. Λάρισας, του Φ.Ο. Καρδίτσας, του Σ.Σ. Φαρσάλων και του Α.Ο. Αγριάς και θα συμμετέχει με τετραμελή ομάδα ηλικίας από 16 ετών και κάτω, με υποχρεωτική τη συμμετοχή κορασίδας στην πρώτη σκακιέρα. Η νικήτρια ομάδα από τους αγώνες των Φαρσάλων θα αντιμετωπίσει σε διπλό τελικό την νικήτρια του νότιου ομίλου για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. για το 2014-15.

Την ομάδα της Σκακιστικής Ένωσης προετοιμάζει ο Χρ. Γίτσης στα πλαίσια των προπονήσεων και των μαθημάτων που πραγματοποιούνται στη Σ.Ε. Βόλου από τις αρχές Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή, προπονούν οι: Β. Κορώνας 4,30 – 6 και ο Χρ. Γίτσης 6 – 7,30. Το Σάββατο προπονεί ο Β. Κορώνας στις 10 – 11,30 στη συνέχεια ο Χρ. Γίτσης σε δυο τμήματα 11,30 – 1 και 1 – 2,30 και τέλος ο Μ. Αγγελής σε τρία τμήματα, 1 – 2,30 / 2,30 – 4 και 4 – 5,30. Τα τμήματα είναι οργανωμένα σε αρχάριους και προχωρημένους που τα παρακολουθούν μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και φοιτητές.

Η ικανότητα που αποκτάται με την προπόνηση αντικατοπτρίζεται και στις καλές επιδόσεις που πετυχαίνουν οι νεαροί σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου σε τουρνουά που διοργανώνει ο σύλλογος σε τοπικό επίπεδο καθώς και στις συμμετοχές τους στα τοπικά μαθητικά πρωταθλήματα όπως και στα Πανελλήνια, που γίνονται με τη φροντίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Επιτυχημένες συμμετοχές έχουν οι αθλητές της Σ.Ε Βόλου και σε τουρνουά που διοργανώνονται ανα την Ελλάδα, Πανελλήνιου και Παγκόσμιου επιπέδου.

Θετικές συμμετοχές μεταξύ των άλλων, είχαν και τέσσερις μικροί σκακιστές της Ένωσης την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τα αδέλφια, Κωνσταντίνα και Εμμανουήλ Ραφτόπουλου (Γ΄ και Ε΄ τάξης του Δημοτικού αντίστοιχα) και τα επίσης αδέλφια, Χρήστος και Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδη (Α΄ και Ε΄ τάξης του Δημοτικού αντίστοιχα). Είχαν σημαντική παρουσία στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ερέτρια της Εύβοιας, στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Rapid και Blitz που έγιναν στην Καβάλα και στο 23ο Ανοικτό Διεθνές τουρνουά που έγινε πάλι στην Καβάλα αλλά και σε άλλα που έγιναν στο Βόλο, Λάρισα, Λαμία κ.α..

Η Κωνσταντίνα Ραφτόπουλου διακρίθηκε με πρωτιά σε τρία τουρνουά: 1η στην κατηγορία κοριτσιών Κ12 στο Α’ Τουρνουά Ευξεινούπολης Μαγνησίας, 1η στην κατηγορία κοριτσιών Κ8 στο Β’ γκρουπ του τουρνουά γρήγορου σκακιού Rapid «Υψηλάντεια» στη Νέα Τραπεζούντα Κατερίνης και 1η στην κατηγορία κοριτσιών Κ8 στο 6ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Νίκος Σαμαράς» στην Ποντοκώμη Κοζάνης.

Ο Εμμανουήλ Ραφτόπουλος διακρίθηκε με πρωτιά στην κατηγορία Κ12 στο Α’ Τουρνουά Ευξεινούπολης Μαγνησίας και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Β΄ γκρουπ του 1ου τουρνουά πουλ 2014 της Σ.Ε. Βόλου.

Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης διακρίθηκε με την 6η θέση στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα 2014 της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ήλθε 3ος στην κατηγορία αγοριών Κ8 στο Β’ γκρουπ του τουρνουά γρήγορου σκακιού  Rapid «Υψηλάντεια» της Νέας Τραπεζούντας Κατερίνης και 15ος στο 23ο Ανοικτό Διεθνές τουρνουά σκάκι Καβάλας (Γ’ γκρουπ).

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης διακρίθηκε με την 5η θέση στο 1ο Ανοικτό τουρνουά Rapid «Μιχάλης Αγγελής» και ήλθε 11ος στην κατηγορία Κ11 στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Rapid 2014 της Καβάλας.

Περισσότερες πληροφορίες για άλλα σκακιστικά νέα μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του συλλόγου:  https://sites.google.com/site/sevolou/