Logo
Print this page

Πρωταθλητής Ελλάδος 2015 ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου

Πρωταθλητής Ελλάδος 2015 στο άθλημα της κλασσικής σκοποβολής ανακηρύχτηκε επισήμως από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (ΣΣΒ). Συγκέντρωσε συνολικά 557 βαθμούς, έναντι 436 της δεύτερης ομάδας του Παγκρήτιου και σημείωσε άλλη μια σπουδαία επιτυχία κι ακόμη ένα σημαντικό τρόπαιο. Η επιτυχία γιορτάστηκε φέτος με γονείς, αθλητές, προπονητές παλαιούς και νυν διοικούντες και φίλους του συλλόγου να παραβρίσκονται σε πατροπαράδοτο γλέντι, ολημερίς στο Εθνικό Σκοπευτήριο. 

Το ετήσιο πρωτάθλημα της σκοποβολής διεξήχθη σε πέντε αγωνιστικές φάσεις από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο 2015. Περιελάμβανε αγωνίσματα σε όλες τις κατηγορίες εφήβων-κορασίδων, νέων-νεανίδων, ανδρών-γυναικών, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στο πρωτάθλημα και η κατηγορία παίδων Α κατηγορίας (ηλικίας 8-11 ετών) και Β κατηγορίας (ηλικίας 12-15 ετών).
Ο ΣΣΒ πρώτευσε και στην κατάκτηση μεταλλίων με 34 συνολικά τα οποία ήταν 15 χρυσά, 10 αργυρά και 9 χάλκινα. 
Στο αγώνισμα Β’ κατηγορίας παίδων, ο ΣΣΒ θριάμβευσε κυριολεκτικά αφού συμμετείχε με τέσσερις αθλητές/τριες και από τους 60 που έλαβαν συνολικά μέρος για πρώτη φορά, κατέκτησε την πρώτη, δεύτερη, τρίτη και την πέμπτη θέση, καταλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το βάθρο απονομών. Σπάνια, αλλά επίσης εξ ολοκλήρου, ήταν η κυριαρχία του ΣΣΒ στα τρία σκαλιά του βάθρου στα αγωνίσματα του πρηνηδόν εφήβων και στο 3χ20 νεανίδων. 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στον πήλινο στόχο ο Κωνσταντίνος Σταμόπουλος, ο οποίος στέφθηκε χρυσός πανελληνιονίκης αλλά και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο ντάμπ τραπ με 121/150.
Στην Κόρινθο και στη τελική φάση, διεξήχθη το επίπονο και απαιτητικό αγώνισμα της σκοποβολής των 300 μέτρων πρηνηδόν ανδρών. Το αγώνισμα αυτό αποτελεί το μητρικό αγώνισμα του αθλήματος, ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και αξίζει να σημειωθεί ότι αναβίωσε και επανεντάχτηκε στο πρωτάθλημα με αποκλειστική πρωτοβουλία του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου .
Ο ΣΣΒ στην Κόρινθο αγωνίστηκε με τέσσερις αθλητές μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτριος Καρπίδας που συμμετείχε τιμητικά και με τον οποίο ο σύλλογος κατέκτησε το χάλκινο ομαδικό μετάλλιο. Εδική μνεία πρέπει να γίνει στους αθλητές Καραγιαννέλο, Ρωμανίδη, Κόλλια και Αλεξάνδρα Χαζάπη που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και προπονούνται και αγωνίζονται συστηματικά με τα χρώματα του Σκοπευτικού Συλλόγου, χαρίζοντάς του πολύτιμους βαθμούς.
Για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα στις 9 Μαΐου 2015 διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Σκοποβολής, νέος θεσμός που αφορά αποκλειστικά τους μαθητές Λυκείου και ΕΠΑΛ όλης της χώρας. 
Στους αγώνες αυτούς ο ΣΣΒ πέτυχε δύο πρώτες πανελλήνιες νίκες, που έδωσαν πριμ στους αθλητές, 10% στον καθένα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το γεγονός αυτό αποτελεί επιπλέον ισχυρό κίνητρο που δίνεται από την Πολιτεία σε γονείς και νέους ώστε να αποκοπούν για λίγο από το διάβασμά τους και να ενασχοληθούν σοβαρά με τον αθλητισμό, εφόσον η πρώτη νίκη δίνει πριμ 10%, η δεύτερη 8% και η τρίτη 7%
Από τις τάξεις του ΣΣΒ, επέτυχαν την πριμοδότησή τους με πριμ 10% για 1η πανελλήνια μαθητική νίκη για το 2015: Γεώργιος Μαραγκός, τελειόφοιτος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, Έλλη-Ιωάννα Καρπίδα μαθήτρια της 1ης Λυκείου του Μουσικού Λυκείου Βόλου.
Η Διοίκηση του ΣΣΒ επιθυμεί να ευχαριστήσει ειδικά και εξαιρετικά τον ΕΟΣ Βόλου για την συνδρομή του στις αποστολές του συλλόγου με την παραχώρηση δωρέαν οχήματος μεταφοράς της ομάδας και τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ελευσίνας που και φέτος προσέφερε τους αθλητικούς ξενώνες Ελευσίνας για δωρεάν διαμονή όλης της ομάδας του Βόλου. Επικεφαλής και στυλοβάτης της επιτυχίας και φέτος ο ομοσπονδιακός προπονητής του αθλήματος-προπονητής του συλλόγου, Νικόλαος Μίχας.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]