noodles volos banner

Με επιτυχία οι αγώνες τοξοβολίας στο Βόλο

Αγώνες τοξοβολίας πανελλήνιας συμμετοχής, κλειστού στίβου α’ & β’ κατηγορίας, ολυμπιακού και σύνθετου τόξου, που προκηρύχτηκαν επίσημα από την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Τοξοβολίας Ελλάδος διεξήχθησαν την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου. Διοργανωτές ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και μέγας χορηγός των αγώνων το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η διοργάνωση είχε απόλυτη επιτυχία. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τελικά παρατάθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα έως τις 5.μμ. Συμμετείχαν 114 αθλητές από 30 σωματεία άλλων πόλεων, οι οποίοι μετέβηκαν στην πόλη μας με συνοδούς, προπονητές, παράγοντες κ.λ.π, από την Παρασκευή και το Σάββατο. Περίπου 50 αθλητές κατέλυσαν στους Αθλητικούς Ξενώνες του Δήμου. Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας του αθλήματος, η Αντιπρόεδρος, η Γενική Γραμματέας και ο Ταμίας της ΕΦΟΤ, ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι του Δήμου και του ΣΣΒ.
Συγκινητική ήταν και σε τόσο δύσκολους καιρούς η ανταπόκριση επιχειρηματιών του Βόλου που παρείχαν τις χορηγίες τους σε είδος στους φιλοξενούμενους αθλητές, γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα τα σωματεία και πρόβαλε την πόλη σε όλη την Ελλάδα. Από επιχειρήσεις της πόλης προσφέρθηκαν στους αθλητές και παράγοντες με χορηγίες σε είδος, τα νερά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χειροποίητα γλυκά και τοπικά αναψυκτικά καθώς και τα σνακ της ελλανόδικης επιτροπής και των επισήμων. Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας ο εκπαιδευτής του ΣΣΒ Κων/νος Κατούνης και η πολύτιμη βοήθεια των γονέων των αθλητών του ΣΣΒ. Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα εθελοντικά προσφέρθηκε και εκφωνούσε η Μαρία Δημητρίου, πρώην υπάλληλος ΕΡΑ Βόλου, για λογαριασμό των διοργανωτών. Τη φωτογραφική κάλυψη, βιντεοσκόπηση και προβολή σε οθόνη αποτελεσμάτων και κορυφαίων στιγμών του αγώνα σε πραγματικό χρόνο, επίσης ανέλαβε εθελοντικά ο πρωταθλητής σκοποβολής του ΣΣΒ, Δημήτριος Χειμώνας, με δικά του μέσα. Η μη κυβερνητική οργάνωση, « Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Μαγνησία» κάλυψε όλη την διάρκεια του αγώνα, η οποία παρέλαβε διά του Προέδρου τους κ Τράγαλου, αναμνηστικό δίπλωμα. Επίδειξη «σιντοκάν καράτε» παρουσίασε σε διάλλειμα του αγώνα, ο Α.Σ Πήγασος Βόλου.

Επίσημοι παράγοντες τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση, μεταξύ των οποίων η κα Δωροθέα Κολυνδρίνη Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων και ο κ Ανδρέας Ζέρβας Δ. Σύμβουλος, Πρόεδρος Αναπτυξιακής και Μέλος ΔΣ ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ. Ειδικά τις απονομές των μεταλλίων έκαναν ο κ Τόλιας Ιωάννης Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας, ο κ Γεώργιος Βλιώρας, Πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ, ο κ Γκουτζούνης Ευάγγελος, σμήναρχος εκπρόσωπος της 111 Πτέρυγας Μάχης, η κ. Τζούλια Τσαλίκη Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαγνησίας και Πρόεδρος ΠεριφερειακούΣυμβουλίου, ο κ Κων/νος Χαλέβας Νομαρχιακός Σύμβουλος και  Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, ο κ Απόστολος Ραυτόπουλος, Μέλος ΔΣ Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκοποβολής ειδικών δεξιοτήτων κ Δώρα Μούτσιου, όπως επίσης εκ μέρους της πανελλήνιας Ομοσπονδίας του αθλήματος της ΕΦΟΤ, η Αντιπρόεδρος κ Εβελυν Παπαδοπούλου και η κ Μαρία Κυριλλοπούλου Γεν. Γραμματέας.
Τέλος στις απονομές και τη λήξη των αγώνων κήρυξε για λογαριασμό του διοργανωτή, Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου, ο Πρόεδρός του Δημήτριος Καρπίδας.
Ο κ Γεώργιος Βλιώρας να σημειωθεί ότι παρακολούθησε τους αγώνες για περισσότερο από δύο ώρες, δείχνοντας γνήσιο ενδιαφέρον για το άθλημα, όπως και το κοινό του Βόλου, που όλη την ημέρα προσέρχονταν και εντυπωσιάζονταν από τις θεαματικές ρίψεις των αγωνιζόμενων, οι οποίοι έβαλλαν ταυτόχρονα και μάλιστα περισσότερο από 50 αθλητές σε κάθε σειρά, σε 18 στοχοθέτες και από απόσταση 18 μέτρων.
Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες είχαν ιδιαίτερες συνομιλίες με τους εκπροσώπους την Ομοσπονδία της ΕΦΟΤ και δήλωσαν ότι ενώνουν τις προσπάθειες τους με τον  Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου ώστε να αναλάβει η πόλη στο μέλλον διοργανώσεις ακόμη και ευρωπαϊκού επιπέδου για το άθλημα. Άλλωστε τόσο η εμπειρία του διοργανωτή συλλόγου όσο και οι υποδομές και η συμπαράσταση ολόκληρης της πόλης και όλων των φορέων, έπεισαν απόλυτα τους εκπροσώπους της ΕΦΟΤ για την επιτυχία μελλοντικού αθλητικού εγχειρήματος. Διακρίσεις επέτυχε η ταλαντούχα ομάδα του ΣΣΒ αλλά και ο πηλιορείτης τοξοβόλος Μιλτιάδης Ρηγόπουλος που είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος.

 Δελτίο Τύπου του ΣΣΒ