noodles volos banner

Απόλυτη επιτυχία στο 2ο Skiathos Palace Cup

 

“Εραστές της αστάτου ερωμένης της θαλάσσης”, όπως θα έλεγε ο Αλ. Παπαδιαμάντης, συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στη Σκιάθο για το Skiathos Palace Cup. Ο πρωτότυπος ιστιοπλοϊκός αγώνας match racing με τη συμμετοχή 15 ομάδων από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο έγινε για το τριήμερο 19-21 Μαΐου ο καμβάς στον οποίο ζωγραφίστηκαν μεγάλης έντασης ιστιοπλοϊκές «μονομαχίες». Σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών με κακό καιρό και απεργίες κατά τη μετάβαση στη Σκιάθο, οι διοργανωτές του αγώνα, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς και ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, κατάφεραν όχι μόνο να μην ακυρωθούν οι αγώνες, αλλά και να γίνουν με μεγάλη επιτυχία.

Σκοπός των διοργανωτών ομίλων είναι πρωτίστως  η διάδοση του αθλήματος. Με αφορμή το φετινό Skiathos Palace Cup, είναι βέβαιο ότι το άθλημα κέρδισε πολλά. Στο “School Project” μετά την πρώτη ημέρα των αγώνων, παιδιά κάθε ηλικίας από τα σχολεία της Σκιάθου είχαν την πρώτη τους επαφή με την ιστιοπλοΐα μέσα από ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε 5 στάδια: Ονοματολογία, Πλεύσεις, Κόμπους, Ασφάλεια και φυσικά πρακτική.

Είχε προηγηθεί το ίδιο πρωινό ένα σεμινάριο στο match racing από τον κριτή Σταύρο Κουρή. Παράλληλα, οι ναυαγοσώστες της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας που κάλυψε τη διοργάνωση, πραγματοποίησαν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σεμινάριο ναυαγοσωστικής μετά το κλείσιμο της δεύτερης μέρας των αγώνων.

Η Σκιάθος έχει βάλει πλώρη, για να γίνει ένας πρότυπος προορισμός για yachting. Με όχημα την 5 αστέρων φιλοξενία από το ξενοδοχείο Skiathos Palace, όλο το νησί ζούσε στον ρυθμό του αγώνα για 3 μέρες. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου, μετά από μια σεζόν προετοιμασίας, εμφανίστηκε με διπλάσιες συμμετοχές φέτος από την περσινή έκδοση του αγώνα.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, που διοργάνωσε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού για τους αγωνιζόμενους στη πόλη της Σκιάθου, με αποτέλεσμα να περιηγηθούν στα γραφικά της σοκάκια και να γνωρίσουν τις όμορφες γειτονιές της.

Με το check in στη reception του ξενοδοχείου ξεκίνησε για όλους ένα τριήμερο ιστιοπλοΐας, χαλάρωσης και φιλοξενίας. Όμως, για κάποιους αυτό σήμαινε την αρχή έντονης δουλειάς. Ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα, ο Παραολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα Θοδωρής Αλεξάς με την ομάδα του, ξεκινούσε το βαρύ πρόγραμμα της διεξαγωγής των αγώνων στη θάλασσα.

Η ιδέα για τη διοργάνωση ήταν της υπεύθυνης έκδοσης του περιοδικού ΠΛΕΥΣΗ Αριστέας Δερβένη, που πάντα πίστευε ότι η Σκιάθος εκτός από κορυφαίος τουριστικός προορισμός μπορούσε να αναδειχτεί και σε προορισμό για yachting. Μια ιδέα που υποστηρίχθηκε ένθερμα από τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου “ Η Σκιάθος” Θοδωρή Τζούμα και τον ικανό και έμπειρο εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας Άκη Τσαρούχη. Ο πανέμορφος όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο, από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσογείου, ήταν το ιδανικό μέρος, για να διεξαχθεί ένας τέτοιος αγώνας.

Διοργανωτές, χορηγοί και φυσικά αγωνιζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση: Αυτή του Μαΐου του 2018!

Μετά από πολύ απαιτητικούς αγώνες, τα αποτελέσματα του Skiathos Palace Cup, διαμορφώθηκαν ως εξής:

1apotelesmata skiathos palace