noodles volos banner

Στις 19-21 Μαΐου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Skiathos Palace Cup

Ανακοίνωση για το Skiathos Palace Cup εξέδωσαν οι διοργανωτές του εν λόγω ιστιοπλοϊκού αγώνα, που γίνεται τη Σκιάθο το τριήμερο 19-21 Μαΐου. Αναλυτικά:

«H αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη διοργάνωση match racing της χώρας έχει ξεκινήσει και σύντομα 15 ομάδες από όλη τη χώρα θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο! Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά και ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου είναι έτοιμοι για τη διοργάνωση και έχουν ήδη διασφαλίσει ότι η εμπειρία όλων των συμμετεχόντων θα είναι επιπέδου διοργανώσεων που στη χώρα μας δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ρόλο σε αυτό παίζει και η εταιρία sail plus που έχει αναλάβει και τη φετινή χρονιά το event management.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», στις 19-21 Μαΐου ο μαγευτικός όρμος των Κουκουναριών θα αποτελέσει το «γήπεδο» για ιστιοδρομίες υψηλού επιπέδου. Άλλωστε ο αγώνας βρίσκεται ήδη στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (World Sailing) και μετράει στην παγκόσμια κατάταξη των ομάδων.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace, που δεσπόζει στον όρμο των Κουκουναριών, έχει βαλθεί να δείξει σε όλους ότι η Σκιάθος πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, είναι και ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting! Ένας προορισμός που μπορούν να συμβαίνουν αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου. Πέρα από Μεγάλος Χορηγός του αγώνα για το 2017 το ξενοδοχείο Skiathos Palace, θα φιλοξενήσει επιτροπές, κριτές, αγωνιζομένους και δημοσιογράφους.

Το SPC 2017 περιλαμβάνει και ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης: μέσω του αγώνα θα προβάλλεται η δράση κάποιου κοινωφελούς ιδρύματος και για φέτος μαζί μας θα είναι το σωματείο Safe Water Sports. Παράλληλα, και με στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των αγωνιζομένων, η Ελληνική Ναυαγοσωστική Εταιρία (ΕΝΑΚ) θα παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη πέρα των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που θα υπάρχουν.

Η διάδοση της ιστιοπλοΐας είναι βασικό μέλημα των διοργανωτών. Φέτος, θα γίνουν δυο δράσεις στο πλαίσιο του αγώνα που θα προσπαθήσουν να κάνουν ευρύτερα γνωστό το άθλημα στην τοπική κοινωνία. Η πρώτη είναι ένα σεμινάριο για το match racing, το οποίο απευθύνεται σε ιστιοπλόους που θα ήθελαν να γνωρίσουν τα βασικά για αυτήν τη μορφή των αγώνων. Το δεύτερο, το «The School Project», απευθύνεται στους νέους από τα σχολεία της Σκιάθου, πρόγραμμα κατά το οποίο οι έμπειροι προπονητές του ΝΟΣ και του ΙΟΠ, θα μυήσουν τα παιδιά στην ιστιοπλοΐα και τα μυστικά της, στον ναυταθλητισμό και τις αξίες του.

Με στόχο τόσο την προβολή του αγώνα, τη διάδοση του αθλήματος αλλά και των δραστηριοτήτων των διοργανωτών ομίλων, ήδη κυκλοφορεί και μοιράζεται δωρεάν σε πολλά σημεία η εφημερίδα του αγώνα. Τo περιοδικό Plefsi, υποστηρικτής και συνεργάτης του αγώνα, δημιούργησε μια ειδική έκδοση Plefsi Free, ειδικά για τον αγώνα. Μια έκδοση που θα συνεχίσει να μοιράζεται και να κάνει γνωστό το Skiathos Palace Cup ακόμα και αφού τα φώτα της φετινής διοργάνωσης σβήσουν.

Αργυρός χορηγός είναι η εταιρεία Μινέττα, η μοναδική ελληνική ασφαλιστική που διακρίθηκε με τον τίτλο National Champion στα φετινά Business Awards, στον τομέα Environmental and Corporate Sustainability. Χάλκινος χορηγός, το ιδιωτικό ΚΤΕΟ Σανίδας που εξυπηρετεί τις Βόρειες Σποράδες και έχει καλύψει ένα κενό ετών στα νησιά.

Ένθερμος υποστηρικτής του αγώνα είναι ο Αλέξανδρος Ευσταθίου της εταιρείας Dolphin of Skiathos, ενώ παράλληλα δύο από τις κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας, χορηγούν τον αγώνα και στηρίζουν τις δράσεις του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου. Πρόκειται για τη βιομηχανία VECHRO, Νο 1 βιομηχανία χρωμάτων στην παραγωγή οικολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και Νο 3 στην Ευρώπη, και τη βιομηχανία παραγωγής μονωτικών προϊόντων Γ.Κ.Ριζάκος ΑΒΕΤΕ, που είναι η κυρίαρχη βιομηχανία παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης στην Ελλάδα.

Σημαντικές εταιρείες στηρίζουν επίσης τον αγώνα, όπως η Hellenic Seaways, η ΑΝΕΣ/Πρωτέας και το πλοίο Μυρτιδιώτισσα . Επιπλέον, μαζί μας θα είναι και το www.portbook.gr, το αξιόπιστο πανελλαδικό δίκτυο πληροφόρησης για τους λάτρεις της θάλασσας.

Τέλος, πολλές τοπικές επιχειρήσεις στήριξαν και στηρίζουν τον Ναυτικό Όμιλο Σκιάθου και τον αγώνα Skiathos Palace Cup, όπως το  Super Market Αστέρας - Αφοί Σκούρα, που για άλλη μία φορά στέκονται αρωγοί στον αγώνα και στην προσπάθεια αυτή, όπως η εταιρεία Brain Ανάπτυξη ΕΠΕ-Αργύρης Χαδούλης, που συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τον ΝΟΣ και τις δράσεις του, όπως η «Σποράδες Ναυτική Εταιρεία», που βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον ΝΟΣ, αλλά και το Club-Restaurant Borzoi, το Club Pure, ο Όμιλος Εταιρειών Islea, το Βενζινάδικο ΕΛΙΝ Μιτζέλος Σταμάτης, η Β&Ι Σαρρής ΟΕ, το Τεχνικό Γραφείο Χ. Μασούρου, το Εστιατόριο Μπακάλικο, το Maniatis Garden, το Lobby Café, το Τουριστικό Πλοίο «Καλυψώ», η ΕΠΙ Systems, η ΑΝΑΣΣΑ Γενική Κλινική και το Skiathos Life ως τοπικός χορηγός επικοινωνίας. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις βοηθούν αμέριστα στο να γίνει ο ναυταθλητισμός μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού και ο αγώνας SPC θεσμός.

Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα μέλη του ΝΟΣ και τους εθελοντές, που έδωσαν τα σκάφη τους και αφιέρωσαν χρόνο, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας ότι με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».