noodles volos banner

Αγώνας ιστιοπλοΐας στη Σκιάθο το τριήμερο 6-8 Μαΐου

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου επέλεξαν οι Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου για να διοργανώσουν έναν μοναδικό αγώνα Match Racing. Ο όρμος των Κουκουναριών στη Σκιάθο θα αποτελέσει ένα μοναδικό σκηνικό για τις μονομαχίες μεταξύ των 12 ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρώτο Skiathos Palace Cup το τριήμερο 6-8 Μαΐου. Υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου “H Σκιάθος” και του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace, το νησί αγκαλιάζει τη διοργάνωση και «βάζει πλώρη» για να γίνει πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, ένας μοναδικός προορισμός για ιστιοπλοΐα και yachting!

Με όχημα έναν πρώτο αγώνα match racing και με ένα νέο διοικητικό συμβούλιο γεμάτο όρεξη για δουλειά, o Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου δείχνει τη διάθεσή του τόσο στο να καλλιεργήσει το άθλημα τοπικά όσο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον για ναυταθλητικές διοργανώσεις κάθε είδους στο νησί. Αγώνες κάθε τύπου, φιλοξενία αθλητών αλλά και προπονητικά camp, είναι εύκολος στόχος για ένα νησί εύκολα προσβάσιμο από θάλασσα και αέρα, που συνδέεται με κάθε γωνιά της Ευρώπης και που έχει ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα και φιλοξενία αθλητών. Αποτέλεσμα της διάθεσης και της δουλειάς που γίνεται τοπικά είναι και η συμμετοχή ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου στον ιδιαίτερα απαιτητικό αυτό αγώνα. Από την πλευρά του, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος ανέκαθεν ήταν αρωγός σε προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα που έχουν στόχο, αφενός την καλλιέργεια του αθλήματος και αφετέρου την ανάδειξη προορισμών της χώρας σε ιστιοπλοϊκά κέντρα. 
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των ανθρώπων του νησιού, θα συνδράμει τη διοργάνωση με την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στην διοργάνωση αγώνων αυτού του τύπου, μέσα από τη λειτουργία του πρώτου κέντρου ανάπτυξης του Match Racing στη χώρα μας, του Match Race Academy.
Το Match Racing, αποτελεί την πλέον μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα. Η ένταση και το θέαμα που προσφέρει, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς ενώ το γεγονός ότι είναι μια από τις οικονομικότερες μορφές του αθλήματος της ιστιοπλοΐας το κάνουν να γνωρίζει παγκοσμίως μια πρωτοφανή άνθιση. 
To Match Racing όμως δεν είναι κάτι καινούριο. Πρόκειται για μονομαχίες μεταξύ 2 ομάδων που διαρκούν λίγο χρονικά, αλλά προσφέρουν πολύ ένταση και θέαμα. Στα πλαίσια ενός αγώνα, όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, «παίζουν» μεταξύ τους μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται round robin ώστε να αποφασιστεί ο νικητής.
Οι αγώνες match, έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλείς και για έναν ακόμα λόγο: Έχουν κερκίδα αφού γίνονται κοντά στη στεριά! Η κερκίδα σαν στοιχείο προσελκύει θεατές και φυσικά χορηγούς. Την κερκίδα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσουν οι χώροι του ξενοδοχείου Skiathos Palace που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Το θέαμα τις ώρες των αγώνων αναμένεται να είναι εντυπωσιακό και, για όσους βρεθούν στο νησί τις μέρες αυτές, θα είναι μια μοναδική εμπειρία να παρευρεθούν και να απολαύσουν τους αγώνες. Ένδειξη της διάθεσης που υπάρχει στο νησί ώστε να αναδειχτεί σε έναν yachting προορισμό, είναι και η υποστήριξη από φορείς μακριά από τον ναυταθλητισμό όπως είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Σκιάθος”. Τόσο με την υποστήριξη τοπικών φορέων όσο και με την υποστήριξη σημαντικών επιχειρήσεων όπως την Cosmote, την Infobank Hellasstat και την Τοpper Sailboats, ο αγώνας βάζει βάσεις για να γίνει θεσμός στο νησί και ταυτόχρονα η αρχή για περισσότερο ναυταθλητισμό και δραστηριότητα. Καταλυτικό ρόλο στο ξεκίνημα της προσπάθειας, είχε η κ. Αριστέα Δερβένη, υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού «Πλεύση». Υποστηρίζοντας το αρχικό της όραμα για το ξεκίνημα μιας τοπικής διοργάνωσης που θα έχει συνέχεια, το περιοδικό θα αθλοθετήσει επαμειβόμενο κύπελλο που ο νικητής θα κρατάει για ένα χρόνο και θα το επιστρέφει ώστε να απονεμηθεί στον επόμενο νικητή.