noodles volos banner

Η κοινωνική δράση του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου

Εκδήλωση την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου από τον Ναυτικό Όμιλο Σκοπέλου (ώρα 20:30 στο Ντόκο). Θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας του ομίλου, η απονομή των επιταγών στους δικαιούχους επιχειρηματίες που υπέστηκαν ζημίες στις επιχειρήσεις τους, από την πρωτοφανή βροχόπτωση της 22ας Σεπτεμβρίου.
Η ανταπόκριση των φίλων του Ομίλου και της Σκοπέλου στο κάλεσμα του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. μέσω της καμπάνιας Skopelos Needs U στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δωρεές προς τους πληγέντες της μεγάλης καταστροφής του Σεπτεμβρίου ήταν πρωτοφανής. Περισσότερα από 20.900€ συγκεντρώθηκαν για τους συμπολίτες μας που είδαν σπίτια και επιχειρήσεις να καταστρέφονται σε λίγες ώρες.
Αρχές Δεκεμβρίου δοθήκαν στα νοικοκυριά, όπως ο Όμιλος είχε δεσμευτεί, οι πρώτες 10.000€ καλύπτοντας τις ανάγκες για περισσότερες από 25 οικοσκευές καθώς και είδη πρώτης ανάγκης (κεραμίδια, αναπηρικό αμαξίδιο, κλπ). Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σε επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημίες.
Προηγήθηκε συνάντηση με τις επαγγελματικές ενώσεις των επιχειρήσεων, το Σύλλογο Πληγέντων Επιχειρήσεων Σκοπέλου,το Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι φορείς εισηγήθηκαν για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων
Με αυτή την κίνηση ο Όμιλος έπραξε ως οφείλει κάθε συλλογικός φορέας του νησιού, ανταποκρινόμενος στον παλμό της κοινωνίας μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές και συμπαραστεκόμενος στους συμπολίτες μας. Εδώ και 22 χρόνια άλλωστε έχει αποδείξει έμπρακτα την συνεισφορά του στην κοινωνία του νησιού, κυρίως σε ναυταθλητικό επίπεδο και όταν χρειάστηκε και σε κοινωνικό.