noodles volos banner

Χρυσό μετάλλια ο Κεχαγιάς στο 1ο παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών

O Βολιώτης πρωταθλητής Κεχαγιάς Ανδρέας, στην κατηγορία έως 81 κιλά ανδρών Κ1, κατέκτησε το το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες κικ μπόξινγκ της WFMA (World Federation of Martial Arts) που διεξήχθησαν στις Σέρρες το τριήμερο 20-22 Μαΐου, στο 1ο παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών.

Τη στιγμή αυτή την περίμενε 28 χρόνια συνεχόμενων αγώνων, προσπαθειών αλλά και σοβαρών τραυματισμών δεν τον πτόησαν για να τα παρατήσει. Ο Κεχαγιάς βάζοντας το σώμα και την ψυχή του σε μεγάλη πίεση και δοκιμασία τις ημέρες των αγώνων, κατάφερε να αποδείξει τη μεγάλη του αξία μέσα στον ρίνγκ και να κερδίσει δίκαια όλους τους αντιπάλους του, από Αλγερία, Τσεχία, Ιράν, Μ. Βρετανία και Καζακστάν. Μάλιστα, από τον πρώτο αγώνα έπαιζε με δύο σπασμένα δόντια που του προκάλεσαν έντονο πόνο και το αίμα έτρεχε εσωτερικά στο στόμα του και δυσκόλευε ακόμα και την αναπνοή του. Βρήκε όμως όλο το κουράγιο να συνεχίσει. 
Μετά το τέλος των αγώνων, αισθητά εξαντλημένος και καταπονημένος αλλά βαθιά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια δήλωσε στην προγραμματισμένη συνέντευξη: “Πρώτα αφιερώνω στον Θεό την μεγάλη μου επιτυχία μου, σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, στους Έλληνες αθλητές όλων των αθλημάτων που φορούν το εθνόσημο και μάχονται να δοξάσουν την Ελλάδα, σε όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα, τους συναθλητές μου που με βοήθησαν, τους φιλάθλους που με εμψυχώνανε σε κάθε προσπάθεια, στους φίλους μου, συγγενείς, στην οικογένειά μου, και ειδικά στην μητέρα μου που με έφερε στον κόσμο και την έχω κάνει περήφανη για την μεγάλη επιτυχία μου”.

Ο Κεχαγιάς ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες το 1986 και τον πρώτο αγώνα τον έπαιξε το 1988 και συνεχίζει ασταμάτητα έως και σήμερα με έναν εκπληκτικό αριθμό αγώνων που έφτασε τους 324 κερδίζοντας συνολικά 87 μετάλλια (71 χρυσά, 7 αργυρά, 9 χάλκινα). Εχει συμμετάσχει 24 φορές σε τελικά πανελληνίου πρωταθλήματος (τα 19 με προκρίσεις) και έχει κατακτήσει: 10 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο, ενώ με την Εθνική Ελλάδος έχει κατακτήσει: 9 μετάλλια: 2 βαλκανικά πρωταθλήματα, 3 σε διεθνή μίτινγκ, 3 σε grand prix πρωταθλήματα και το πρόσφατο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

8d09e51d 4577 4daa bfce 7d51a30053e5

Last modified onWednesday, 25 May 2016 13:38