noodles volos banner

Χρυσός Βαλκανιονίκης στο Kick Boxing ο Κεχαγιάς

Με μια εκπληκτική εμφάνιση, ο Βολιώτης πρωταθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς κατέκτησε την πρώτη θέση στα 80 κιλά και το μοναδικό μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Kick Boxing της Β.Κ.Α. (Balkan kick boxing Association) που έγινε στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας από 14 έως 16 Αυγούστου, στο sports martial arts center.  

Η κλήρωση τον έφερε να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον σκληροτράχηλο και φόβητρο όλων των αντιπάλων, Σέρβο Nebojsa Pandelic και πρωταθλητή κόσμου, στον ημιτελικό τον Τούρκο Yavuz Intzev και στον τελικό τον Βούλγαρο Momchil Ivanov.

Ο Ανδρέας Κεχαγιάς έβαλε σε «λειτουργία» όλα εκείνα τα στοιχεία που έπρεπε για να τους αποκλείσει: δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, εξυπνάδα και προπαντός «καρδιά» και ακλόνητη πίστη στον εαυτό του.

 Ο προημιτελικός

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε ο αγώνας με τον πανίσχυρο Σέρβο, αφού για να καταφέρει να τον αποκλείσει ο Βολιώτης πρωταθλητής μετά το τέλος του κανονικού αγώνα χρειάστηκε δύο επιπλέον παρατάσεις (συνολικά παίχτηκαν 5 γύροι των τριών λεπτών). Ο Σέρβος αθλητής μπήκε χαλαρά και υποτιμητικά στον αγώνα, πιστεύοντας ότι θα έπαιρνε περπατώντας το χρυσό μετάλλιο, βρήκε όμως απέναντί του τον Ανδρέα Κεχαγιά που ήταν αποφασισμένος να τον αποκλείσει.

Επακολούθησε μια συγκλονιστική μάχη με ισχυρά χτυπήματα και γερές κόντρες, με τον Σέρβο να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ και τον ψυχωμένο Βολιώτη να τον ακολουθεί κατά πόδας, με αποτέλεσμα να καταφέρνει προς το τέλος του κάθε γύρου να τον ισοφαρίζει στα σημεία και οι διαιτητές να δίνουν ισοπαλία.

Τελειώνοντας η κανονική διάρκεια του αγώνα (3 γύροι), υπήρξε πάλι ισοπαλία. Οι διαιτητές βάση κανονισμών δώσανε παράταση, αλλά μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο γύρο της παράτασης πάλι υπήρξε ισοπαλία με τους διαιτητές να ξαναδίνουν παράταση. Στο δεύτερο γύρο της παράτασης όμως τα πράγματα άλλαξαν, με το Σέρβο αθλητή να χάνει ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεών του την ώρα που ο Βολιώτης πρωταθλητής είχε να επιδείξει μεγαλύτερα αποθέματα αντοχής, και με την παρότρυνση του προπονητή του Ηλία Ζανάκα να τον πιέσει κατάφερε, με ένα ασφυκτικό πρέσινγκ να τον περιορίσει στην γωνία του ρίνγκ και να περάσει δυνατά και καθαρά σημεία, αδυνατώντας ο Σέρβος να τα μπλοκάρει γρήγορα λόγω κόπωσης, παίρνοντας έτσι μια παλικαρίσια πρόκριση στον ημιτελικό και τη μεγαλύτερη νίκη στην αθλητική του καριέρα.

 Ο ημιτελικός

Με μεγάλη αυτοπεποίθηση από τη σπουδαία του επιτυχία ο Ανδρέας Κεχαγιάς αντιμετώπισε τον Τούρκο πρωταθλητή που στον προηγούμενο αγώνα είχε βγάλει νοκ άουτ τον αθλητή από τη Σλοβενία.

Σαφώς καλύτερος ο Βολιώτης και στους 3 γύρους και με πολλά δυνατά σημεία περιόρισε τον Τούρκο σε παθητικό ρόλο, παίρνοντας μια δίκαιη και καθαρή νίκη, φτάνοντας στον τελικό και αφήνοντας τον Τούρκο στην 3η θέση.

 Ο τελικός

Στον τελικό ο Βολιώτης πρωταθλητής αντιμετώπισε τον ευνοημένο από την κλήρωση αθλητή από τη Βουλγαρία και αυτό γιατί στον προημιτελικό πέρασε άνευ αγώνα, (δεν έπαιξε ο Σκοπιανός) και στον ημιτελικό το χρονόμετρο σταμάτησε στα 28΄΄ με το Βόσνιο αθλητή, αφού στραβοπάτησε και στραμπούλιξε το πόδι του, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Αντίθετα ο Ανδρέας Κεχαγιάς είχε παίξει 6 γύρους, με επιπλέον 2 παρατάσεις, με αιμάτωμα στο αριστερό μάτι και έντονο πόνο στον αριστερό καρπό και αστράγαλο του δεξιού ποδιού, τραυματισμοί που προκλήθηκαν από τον δύσκολο αγώνα με το Σέρβο.

Παρόλα αυτά η θέληση για τη νίκη έκανε τον Ελληνα αθλητή να κυριαρχήσει σε όλο τον αγώνα έναντι του Βούλγαρου, που δεινοπάθησε από τις επιθέσεις του. Πρέπει να σημειωθεί ότι από τα δυνατά σημεία που δέχτηκε στο κεφάλι ο Βούλγαρος αθλητής σταμάτησε στον 3ο γύρο να κάνει επιθέσεις και περίμενε μόνο να τελειώσει ο αγώνας, ροκανίζοντας τον χρόνο περιστρέφοντας γύρω γύρω απο το ρίνγκ, με το Βολιώτη πρωταθλητή να πνέει σε πελάγη ευτυχίας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ανδρέας Κεχαγιάς έχει καταξιωθεί από τα παιδικά του χρόνια στον πιο παλιό και ιστορικό σύλλογο, τον Α.Ο. Νέας Ιωνίας Βόλου έχοντας προπονητή τα περισσότερα χρόνια τον κ. Ιωάννη Σταματίου κάνοντας επάξια πρεσβευτή το σύλλογο και την πόλη μας στο εξωτερικό.

Επόμενος σταθμός του Βαλκανιονίκη πλέον Ανδρέα Κεχαγιά είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Τουρκία στα μέσα Σεπτεμβρίου.