noodles volos banner

Στη Νέα Υόρκη ο Μάριος Στεφάνου

  • Published in Karate

 Στην παρουσία του Μάριου Στεφάνου στη Νέα Υόρκη αναφέρεται δελτίο Τύπου του συλλόγου Kyokushinkai Karate Βόλου. Αναλυτικά:

«Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται εδώ και δύο μήνες ο πρωταθλητής του Συλλόγου μας Kyokushinkai Karate Βόλου, Παγασών 119, Μάριος Στεφάνου. Ο Μάριος Στεφάνου είχε τιμητική πρόσκληση από τον Παγκόσμιο Γραμματέα Shihan Katsuhito Gorai, μετά την επιτυχημένη παρουσία του στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Η πρόσκληση ισχύει για έξι μήνες και περιέχει καθημερινές προπονήσεις και διδασκαλία από τον Μεγάλο Ιάπωνα Δάσκαλο και Παγκόσμιο Γραμματέα της ΙΚΟ (International Kyokushinkaikan Organization), Katsuhito Gorai.

Στόχος της Παγκόσμιας Οργάνωσης είναι να ξεχωρίζουν τους αθλητές - ταλέντα και να τους υποστηρίζουν τεχνικά, ώστε το επίπεδο των Ευρωπαϊκών, Διεθνών και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων να είναι υψηλό και να αναδεικνύει τόσο τη δυναμική τεχνοτροπία του Kyokushinkai Karate πλήρους επαφής όσο και την εντυπωσιακή θεαματική παρουσία του συστήματος.

 Αυτά τα στοιχεία διαθέτει ο Βολιώτης Πρωταθλητής του Νοκ-Ντάουν Καράτε Μάριος Στεφάνου και η Παγκόσμια Οργάνωση τον έχει εντάξει στην κατηγορία αθλητών που έχουν τα προσόντα να κατακτήσουν Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Διακρίσεις.

Ο Μάριος Στεφάνου κατά την 6μηνη εκπαίδευσή του στη Ν. Υόρκη θα εκπροσωπεί την πόλη και τη χώρα μας σε όλες τις διοργανώσεις της Αμερικής, με κορυφαία αυτή του All American Open, που θα διεξαχθεί στη Ν. Υόρκη το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο “John Jay College, 524 W59th Street”.

Στο εν λόγω Πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές από κάθε Ήπειρο άνευ κατηγορίας κιλών σε αγώνες Νοκ-Ντάουν πλήρους επαφής χωρίς προστατευτικά π.χ. γάντια, επικαλαμίδες και κάσκα, γι’ αυτό θεωρείται ένα από τα πιο δυναμικά Πρωταθλήματα Παγκοσμίως. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Νέας Υόρκης μεταξύ τριών σχολών ο Μάριος Στεφάνου κατέκτησε την πρώτη θέση στο Κούμιτε νικώντας τρεις αντιπάλους του, στον πρώτο αγώνα τον Ιταλό και στη συνέχεια δύο Βούλγαρους αθλητές. Επίσης ο Μάριος Στεφάνου κατέκτησε την πρώτη θέση και στα Tameshi Βάρη (σπάσιμο σανίδων), καθώς έσπασε 7 σανίδες με την κόψη της παλάμης του, γνωστή ως τεχνική Σούτο.

Ο εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι στηρίζουν και βοηθούν τον Μάριο Στεφάνου κατά την 6μηνη παραμονή του στη Ν. Υόρκη καθώς και την κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων του κ. Ιωάννη Στεφάνου.

Πρόκειται για τους εξής: Την κ. Βάσω Παπαγαπητού για την κάλυψη του αεροπορικού του εισιτηρίου ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στους αγώνες ως προπονητής, την κ. Μαρία Μπακλαβά και τον κ. Τέλη Μπασδάνη για τη συμβολή τους, τον πρόεδρο του Συλλόγου Θεσσαλών (Ασκληπιός) κ. Αποστόλη Ζουπανιώτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Νομού Μαγνησίας ( Αργοναύτες) κ. Αποστόλη Σκοτίδα, τον επιχειρηματία κ. Βασίλη Μεσσάδο, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, τον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos Fm και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Φίλιο καθώς και την κ. Αθηνά Κρικέλη για τη συμβουλευτική της υποστήριξη κατά τις πρώτες δύσκολες ημέρες στην Νέα Υόρκη».